Go Back
+ servings
פיתות בצל

פיתות בצל

פיתות בצל שמנמנות, רכות ומפנקות, עם ציפוי בצל קראנצ'י משגע שכל מי שטועם מבקש עוד. מתכון לפיתות בצל שיוצאות בדיוק כמו במאפיות! חובה לטעום!
ציון 4.45 על ידי 9 דירוגים
כמות 6 מנות
באדיבות: אריאלה גולדמן וקרין גורן

ציוד

בכוס מידה לאפייה

המצרכים

בצק:

  • 1 כף שמרים (יבשים)
  • 1 כוס מים (מהברז)
  • ¼ כוס סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • ½3 כוסות קמח (רגיל)
  • 1 כפית מלח

בצל מטוגן:

  • 5 בצלים (גדולים)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף פפריקה

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  • נכניס למיקסר את השמרים, מים, והסוכר, ונעבד.
  • לאחר מכן נוסיף את השמן, קמח והמלח.
  • אחרי שמתערבבים נקבל בצק לח שנדבק לתחתית הקערה. (וככה זה אמור לצאת, אז לא להתפתות להוסיף קמח)
  • מלטפים במעט שמן את הבצק.
  • עם ניילון נצמד מכסים את הקערה. (באופן רופף)
  • מניחים להתפחה עד הכפלת נפח.

הכנת הבצל:

  • בינתיים נתחיל בהכנת ציפוי הבצל כדי שיהיה לו זמן להצטנן היטב.
  • נקלוף ולקצוץ דק חמישה בצלים גדולים.
  • נחמם במחבת גדולה שש כפות שמן.
  • על להבה נמוכה לטגן את הבצל להזהיב  אותו יפה. (לפני שמשחים! אנחנו רוצים שהוא ישחים רק בזמן האפייה)
  • להוסיף את המלח ונערבב.
  • נסיר מהאש ואז נוסיף הפפריקה וניתן ערבוב טוב. ( נותן לפיתות ולבצל צבע משגע)
  • בשלב הבא נקמח היטב משטח עבודה ונחלק את הבצק לששה כדורים.
  • נכסה אותם במגבת ולהניח להם שוב לתפוח למשך כארבעים דקות.
  • נקבל כדורים שמנמנים ורכים רכים שיהיה מאוד כיף לעבוד איתם.
  • נרדד כל כדור לפיתה עבה. (חשוב שתהיה עבה)
  • נסדר בתבנית תנור עם נייר אפייה.
  • נחמם תנור על 200 מעלות חום גבוה. (טורבו)
  • נמרח מהבצל המטוגן (כולל השמן בו טוגן הבצל) על כל פיתה בנדיבות.
  • שוב נניח את הפיתות לעוד התפחה, הפעם ל 10 דקות.
  • נאפה אז למשך 15 דקות נוספות עד הזהבה מושלמת.

הערות וטיפים

שלב חשוב מאוד - בעזרת מזלג נדקור בצפיפות כל פיתה. (כדי שלא ייווצר כיס אוויר)
במידה ורוצים להקפיא - אז לאחסן בנפרד את כל פיתה בשקית קטנה ולהפשיר בטמפרטורת החדר ולחמם בטוסטר / או מיקרוגל
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.