מתכון לבצק מושלם לפיצה, כי פיצה טובה מתחילה מהבצק! לא תמצאו מתכון טוב יותר מהמכון הזה - באחריות! הבצק כל כך טעים שהתוספות לפיצה הן רק תירוץ!
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
כמות 4פיצות דקות בקוטר 32 ס"מ
באדיבות: אריאלה גולדמן
ציוד
תבנית עגולה בקוטר 32 ס"מ מיוחדת לפיצה
לעבוד עם כוסות מידה לאפייה אם אין אז קופסת גבינה/ קוטג ריקה 250 גרם תתאים בנפח
המצרכים
בצק:
3כוסות קמח לבן(+ חצי כף)
3כפיות שמרים (יבשים)
3כפיות סוכר לבן
3כפיות מלח
1כף שמן זית
1כוס מים (פושרים)
רוטב:
1קופסה רסק עגבניות (250 גרם)
¼כוס שמן זית
½כוס מים
קורטמלח
קורטפלפל שחור
1כפית אורגנו
½כפית סוכר
אופן ההכנה
בצק:
לחמם תנור ל 200 מעלות
נערבב יחד בקערה עמוקה את השמרים הסוכר השמן זית והמים הפושרים עד שהשמרים נמסים.
נוסיף את הקמח והמלח.
נערבב עד שמתקבל גוש בצק.
מרגיש לכם בצק מעט יבש - הוסיפו מים בהדרגה.
מרגיש בצק דביק - הוסיפו מעט קמח.
נוציא את הבצק למשטח עבודה מקומח.
נלוש 10 דקות עד שנקבל כדור בצק אחיד.
נשמן קלות קערה ונניח בתוכה את כדור הבצק - ונכסה הקערה עם ניילון נצמד.
נניח במקום חמים להתפחה עד הכפלת נפח.
נוציא את הבצק התפוח אל משטח עבודה מקומח.
נתפח על הבצק בחוזקה כדי לשחרר כיסי אוויר.
נחלק הבצק ל 4 חלקים - כל חלק נעצב לכדור.
נרדד כל כדור בצק לצורה שנבחר.
נניח הבצק בתבנית עם נייר אפייה מעליו רוטב ותוספות (אם משתמשים בתבנית פיצה עגולה אז רק לשמן את התחתית).
אם מעדיפים מרקם קריספי אפשר לחורר הבצק עם מזלג.
נשים שלב שני מלמטה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות על תוכנית אפייה רגילה ואופים עד הזהבה יפה.
רוטב:
נערבב את הרסק עגבניות שמן זית המים מלח פלפל שחור אורגנו והסוכר עד לקבלת רוטב בעל סמיכות בינונית.
נמרח על הבצק.
נפזר מעל מוצרלה ותוספות שהכי הכי אוהבים.
הערות וטיפים
אם תחליטו כמוני לאפות בתבנית תנור אז מכל שני כדורי בצק תצא פיצה משפחתית.
אם אין לכם צורך בכל הכמות ניתן לעטוף את כדורי הבצק בשתי שכבות של ניילון נצמד ולאחסן במקפיא עד 8 שבועות.
אני משתמשת לרוטב ברסק עגבניות איטלקי בשפופרת Mutti עשוי עגבניות טריות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.