Go Back
+ servings
בצק לפיצה - מתכון בסיס פיצה מושלם

בצק לפיצה – מתכון בסיס פיצה מושלם

מתכון לבצק מושלם לפיצה, כי פיצה טובה מתחילה מהבצק! לא תמצאו מתכון טוב יותר מהמכון הזה - באחריות! הבצק כל כך טעים שהתוספות לפיצה הן רק תירוץ!
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
כמות 4 פיצות דקות בקוטר 32 ס"מ
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

תבנית עגולה בקוטר 32 ס"מ מיוחדת לפיצה
לעבוד עם כוסות מידה לאפייה אם אין אז קופסת גבינה/ קוטג ריקה 250 גרם תתאים בנפח

המצרכים

בצק:

  • 3 כוסות קמח לבן (+ חצי כף)
  • 3 כפיות שמרים (יבשים)
  • 3 כפיות סוכר לבן
  • 3 כפיות מלח
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כוס מים (פושרים)

רוטב:

  • 1 קופסה רסק עגבניות (250 גרם)
  • ¼ כוס שמן זית
  • ½ כוס מים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 1 כפית אורגנו
  • ½ כפית סוכר

אופן ההכנה

בצק:

  • לחמם תנור ל 200 מעלות
  • נערבב יחד בקערה עמוקה את השמרים הסוכר השמן זית והמים הפושרים עד שהשמרים נמסים.
  • נוסיף את הקמח והמלח.
  • נערבב עד שמתקבל גוש בצק.
  • מרגיש לכם בצק מעט יבש - הוסיפו מים בהדרגה.
  • מרגיש בצק דביק - הוסיפו מעט קמח.
  • נוציא את הבצק למשטח עבודה מקומח.
  • נלוש 10 דקות עד שנקבל כדור בצק אחיד.
  • נשמן קלות קערה ונניח בתוכה את כדור הבצק - ונכסה הקערה עם ניילון נצמד.
  • נניח במקום חמים להתפחה עד הכפלת נפח.
  • נוציא את הבצק התפוח אל משטח עבודה מקומח.
  • נתפח על הבצק בחוזקה כדי לשחרר כיסי אוויר.
  • נחלק הבצק ל 4 חלקים - כל חלק נעצב לכדור.
  • נרדד כל כדור בצק לצורה שנבחר.
  • נניח הבצק בתבנית עם נייר אפייה מעליו רוטב ותוספות (אם משתמשים בתבנית פיצה עגולה אז רק לשמן את התחתית).
  • אם מעדיפים מרקם קריספי אפשר לחורר הבצק עם מזלג.
  • נשים שלב שני מלמטה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות על תוכנית אפייה רגילה ואופים עד הזהבה יפה.

רוטב:

  • נערבב את הרסק עגבניות שמן זית המים מלח פלפל שחור אורגנו והסוכר עד לקבלת רוטב בעל סמיכות בינונית.
  • נמרח על הבצק.
  • נפזר מעל מוצרלה ותוספות שהכי הכי אוהבים.

הערות וטיפים

אם תחליטו כמוני לאפות בתבנית תנור אז מכל שני כדורי בצק תצא פיצה משפחתית.
אם אין לכם צורך בכל הכמות ניתן לעטוף את כדורי הבצק בשתי שכבות של ניילון נצמד ולאחסן במקפיא עד 8 שבועות.
אני משתמשת לרוטב ברסק עגבניות איטלקי בשפופרת Mutti עשוי עגבניות טריות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.