Go Back
פלפל ממולא בתנור

מתכון לפלפל ממולא בתנור

ה-מתכון האולטימטיבי של פלפל ממולא בתנור -  מנה צמחונית מנצחת, ארוחה מלאה, תוספת מושלמת, וגרסה לאוהבי הבשר. ההכנה - מהירה, המראה - יפהפה, התיבול  - עשיר, והטעם – גן עדן!
ציון 4.13 על ידי 16 דירוגים
באדיבות: אילנה כרבי

המצרכים

למילוי הפלפל:

  • 4-5 פלפלים
  • בצל גדול חתוך לקוביות
  • 1 קופסא רסק עגבניות (קטנה) ( 100 גרם)
  • כוסברה
  • פטרוזיליה
  • 1 כוס אורז גדולה
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 כף מרק עוף
  • פלפל לבן
  • כוס שמן

לרוטב:

  • 1 תפוח אדמה (פרוס לעיגולים דקים)
  • 3 עגבניות (חתוכות לעיגולים)
  • 5 שיני שום
  • ½1 כוס מים רותחים או יותר
  • 1 קופסא רסק עגבניות (קטנה) ( 100 גרם)
  • פלפל לבן
  • 1 כף מרק עוף
  • פריקה
  • פקק מיץ לימון
  • מעט כורכום
  • כוסברה

אופן ההכנה

  • מטגנים את הבצל החתוך עד להזהבה, ומוסיפים קופסא קטנה של רסק עגבניות, כוסברה ופטרוזיליה, מטגנים כמה דקות ומוסיפים כוס אורז, 2 כוסות מים רותחים, כף מרק עוף ופלפל לבן . מבשלים עד שהאורז כמעט מוכן (בשלב הטיגון ניתן להוסיף כמובן גם בשר טחון, למי שאוהב)
  • לוקחים תבנית או סיר שניתן להכניס לתנור, מניחים נייר אפיה ומרפדים את התחתית בחתיכות דקות של תפוח אדמה פרוס לעיגולים ומעליהם פורסים את עיגולי העגבניות. מעל מניחים את הפלפלים וממלאים כל אחד מהם באורז שהכנו. את האורז שנשאר מפזרים בין הפלפלים
  • לרוטב: בקערה מערבבים שליש כוס שמן, 5 שיני שום, כוסברה, כוס וחצי מים רותחים או יותר, קופסא קטנה של רסק עגבניות, פלפל לבן, מרק עוף, פפריקה, פקק של מיץ לימון ומעט כורכום. שופכים הכל בתוך ובין הפלפלים
  • מכסים עם נייר כסף מעל ומכניסים לתנור על תוכנית טורבו 180 מעלות לכשעה-שעה וחצי עד שהכל מוכן. חשוב לוודא שתפוחי האדמה למטה התרככו ע"י נעיצת מזלג). בחמש דקות האחרונות מוציאים את נייר הכסף ונותנים לפלפלים לתפוס צבע קצת שרוף...

הערות וטיפים

  • אם רוצים להוסיף בשר, כדאי לטגן אותו קצת לפני ואז להוסיף לתערובת האורז
  • לא חובה להניח בתחתית הסיר תפוחי אדמה, אבל הם ממש מוסיפים למנה וטעימים בפני עצמם
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.