מטגנים את הבצל החתוך עד להזהבה, ומוסיפים קופסא קטנה של רסק עגבניות, כוסברה ופטרוזיליה, מטגנים כמה דקות ומוסיפים כוס אורז, 2 כוסות מים רותחים, כף מרק עוף ופלפל לבן . מבשלים עד שהאורז כמעט מוכן (בשלב הטיגון ניתן להוסיף כמובן גם בשר טחון, למי שאוהב)
לוקחים תבנית או סיר שניתן להכניס לתנור, מניחים נייר אפיה ומרפדים את התחתית בחתיכות דקות של תפוח אדמה פרוס לעיגולים ומעליהם פורסים את עיגולי העגבניות. מעל מניחים את הפלפלים וממלאים כל אחד מהם באורז שהכנו. את האורז שנשאר מפזרים בין הפלפלים
לרוטב: בקערה מערבבים שליש כוס שמן, 5 שיני שום, כוסברה, כוס וחצי מים רותחים או יותר, קופסא קטנה של רסק עגבניות, פלפל לבן, מרק עוף, פפריקה, פקק של מיץ לימון ומעט כורכום. שופכים הכל בתוך ובין הפלפלים
מכסים עם נייר כסף מעל ומכניסים לתנור על תוכנית טורבו 180 מעלות לכשעה-שעה וחצי עד שהכל מוכן. חשוב לוודא שתפוחי האדמה למטה התרככו ע"י נעיצת מזלג). בחמש דקות האחרונות מוציאים את נייר הכסף ונותנים לפלפלים לתפוס צבע קצת שרוף...