Go Back
רוזלך

מצרכים 

מתכון מדהים לרוזלך קריספי ממולא בשפע של נוטלה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול.
ציון 3.45 על ידי 9 דירוגים
סוג: קינוח
באדיבות: טליה ימית בן לולו

ציוד

כוס מדידה- חד פעמי קר

המצרכים

  • 6 כוסות קמח רגיל
  • כף שטוחה שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כוס שמן
  • נוטלה למריחה

אופן ההכנה

  • הכנת הבצק
  • נערבב במיקסר עם וו לישה, במהירות נמוכה את הקמח, מים ושמרים.
  • נוסיף את השמן בהדרגה ונלוש במשך 5 דקות.
  • נוסיף את המלח ונגביר למהירות גבוה, נלוש כ- 5דקות נוספות עד שהבצק מתנתק מדפנות הקערה.
  • נניח מגבת מעל הקערה ונתפיח עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • נוציא את הבצק מהקערה, נוריד את האוויר מהבצק על ידי קיפולו.
  • נחלק את הבצק ל-4 כדורים שווים, נניח את הכדורים על משטח מקומח וניתן לכדורים לתפוח בשנית.
  • פתיחת הבצק
  • על גבי משטח מקומח היטב נרדד את הבצק בעזרת מערוך לצורת דף
  • נמרח שכבה דקה של נוטלה ונגלגל, חותכים לגלילים ברוחב 2 ס"מ
  • אפייה
  • נחמם תנור מראש לחום גבוה של 200 מעלות ונאפה בין 20 ל-25 דקות עד שהבצק מוכן, תלוי בתנור שלכם.

הערות וטיפים

  • רוצים להכין ואין מיקסר? אפשר פשוט ללוש בידיים!
רוזלך
קרדיט: טליה ימית בן לולו
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.