Go Back
+ servings
פריקסה אוורירי ומושלם

מתכון לפריקסה אוורירי ומושלם

עם המתכון הזה כל מה שיישאר לכם זה פשוט לעצום עיניים, ולנגוס, ולבלוס, ולטרוף שוב ושוב (ושוב)!  
ציון 4.29 על ידי 14 דירוגים
כמות 22 לחמניות
באדיבות: גילה מוגמי

ציוד

סיר טיגון
קורצן

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • ½3 כוסות מים
  • כוס סודה מוגזת לשתייה

אופן ההכנה

  • נכניס את כל הרכיבים לקערה ונלוש היטב, אפשר בהחלט גם ביד.
  • את המים יש לשים בהדרגה ואם צריך - להוסיף מעט יותר.
  • מתפיחים כשעה, מרדדים, קורצים צורות ומתפיחים שוב ל-20-30 דקות.
  • מניחים נייר אפייה במחבת עם מעט שמן, ומטגנים.

הערות וטיפים

  • אל תוותרו על מי הסודה לשתייה - הם נותנים לבצק אווריריות מטורפת.
  • את קורצן החיתוך ניתן להשיג בכל חנות למוצרי אפייה.
  • בזכות נייר האפייה הבצק יישאר אוורירי ולא יפגע בתפיחה של הבצק כשמרימים לשמן.
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.