Go Back
+ servings
מתכון לחלות רכות לשבת

מתכון חלות רכות לשבת עם סרטון הכנה

חלות קריספיות מבחוץ ורכות בפנים - אם תיצמדו למתכון ולהסבר שלי, התוצאה שלכן תהיה כזאת.
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
כמות 5 חלות + לחמניה
באדיבות: שרי רוזנברג

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 4 כפות סוכר
  • כף מלח
  • 3/4 כוס שמן
  • 500 מ"ל מים
  • 1 כוס סומסום

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר מערבבים את הקמח, שמרים וסוכר.
  • מוסיפים את המים וחצי מכמות השמן ומתחילים לערבל.
  • מערבלים 5 דקות על מהירות בינונית, מידי פעם מוסיפים עוד קצת מהשמן עד שנגמר.
  • בודקים את הבצק, אם הוא טיפה קשה מוסיפים עוד 2 כפות מים.
  • לאחר 5 דק מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל לעוד 5 דקות.
  • צריך להתקבל בצק רך אבל לא דביק!
  • מוציאים להתפחה (קערת התפחה עם מכסה מאוד מומלצת)
  • מתפיחים את הבצק שעה.
  • לאחר שעה מתחילים לשקול חתיכות מהבצק, כל חתיכה 150 גרם.
  • חשוב להכין את כל החתיכות מראש כדי שההתפחה של החלות תהיה אחידה.
  • מכינים בצד כוס מים ואת כוס השומשום (תצטרכו יותר מכוס אז תשאירו לידכם את השקית)
  • מרטיבים בצד את המשטח/שיש עם מעט מים (טובלים את האצבעות ומרטיבים), מתחת לזה שופכים "שורה" של שומשום לרוחב.
  • פותחים כל חתיכה מהבצק עם מערוך ומגלגלים לרצועה, מניחים בצד - עושים כנ"ל 4 רצועות.
  • לוקחים את הרצועה הראשונה שגלגלנו ומגלגלים אותה לרצועה ארוכה לקליעה.
  • מעבירים את הרצועה במשטח הרטוב (היא טיפה מתכווצת וזה בסדר)
  • מיד אחר כך מצפים אותה תוך כדי גלגול בשומשום עד שהיא מצופה היטב.
  • מניחים בצד ועושים את זה עם 3 הרצועות האחרות.
  • צובטים את ארבעת הרצועות בקצה וקולעים בקליעה של 4.
  • מניחים בתבנית על נייר אפייה וממשיכים עם שאר החלות במהירות כדי שיתפחו אחיד.
  • מניחים להתפחה עד שהחלות הכפילו את הנפח שלהן (40 דק לערך).
  • אופים בתנור שחומם מראש 190 מעלות טורבו במידה והתנור חזק.
  • אופים עד שהחלות שחומות יפה ומוציאים.
  • נותנים לחלות להתקרר, עדיפות על רשת.
  • במידה ולא אוכלים את החלות באותו יום, עוטפים כל חלה בזהירות בניילון נצמד, מכניסים לשקית נקייה ומקפיאים.
  • מוציאים את החלות כשעתיים לפני הארוחה ומחממים.
  • אני משאירה תנור דולק בשבת על 100° ואני מחממת אותן בתנור.
  • מי שלא משאירה, יכולה לחמם על הפלטה, רק לשים לב לזמנים כדי שהחלה תתחמם היטב.

הערות וטיפים

מ - 2 קילו מתקבלות 5 חלות ולחמנייה אחת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.