Go Back
קציצות דגים עסיסיות ברוטב חריף

 קציצות דגים עסיסיות ברוטב חריף

את הקציצות האלה אני כבר החלטתי להכין את זה לארוחת צהריים היום, מה אתכן?
ציון 4.41 על ידי 20 דירוגים
באדיבות: לבנת אלקיים

המצרכים

לעיסה:

  • חצי קילו סלמון
  • חצי קילו נסיכת הנילוס (או חצי קג נסיכת הנילוס וחצי קג בקלה)
  • 1 ראש שום (10-12 שיניים)
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 בצל (בינוני)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור
  • מלח

לרוטב:

  • 6 שיני שום פרוסות
  • 2 גמבה אדומה
  • 5 פלפל צ׳ילי/שאטה יבש חריף
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • חצי כף כורכום
  • פלפל שחור
  • מלח
  • חצי כף מרק עוף
  • 2.5 כוסות מים

אופן ההכנה

הכנת הדג:

  • ניתן לבקש ממוכר הדגים שיטחן לכן במקום.
  • אם אתן טוחנות בעצמכן אז רצוי להשרות כשעה עם מלח ולימון ואז לטחון.
  • נטחן גם את השום, כוסברה, פטרוזיליה ובצל.
  • נטבל את העיסה בכף פפריקה מתוקה, פלפל שחור ומלח.

הכנת הסיר:

  • נטגן במעט שמן את שיני השום פרוסות.
  • נחתוך רצועות מ - 2 הגמבה אדומה ונוסיף,
  • נמשיך לטגן עוד 2 דקות וננמיך את האש.
  • נוסיף פלפל צ׳ילי או שאטה יבש חריף.
  • נתבל בפפריקה מתוקה, כורכום, פלפל שחור, מלח, ובאבקת מרק עוף.
  • נוסיף מים ונערבב את הכל יחד.
  • נגביר את האש ונכין את הקציצות, (אני אוהבת אותן שטוחות מעט).
  • נקצוץ המון כוסברה ונוסיף לסיר.
  • נבשל עם מכסה סגור כ - 20 דקות ואז נוריד את המכסה וננמיך מעט את הלהבה עד שהרוטב מסמיך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.