Go Back
עוף ותפוחי אדמה בתנור

עוף בתנור עם תפוחי אדמה הכי טעים שיש

עוף עם תפוחי אדמה בתנור, קל ומהיר להכנה! ארוחה מושלמת לכל המשפחה!
ציון 4.47 על ידי 41 דירוגים
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

תבנית חד פעמית גדולה

המצרכים

  • 4 כרעי עוף (אפשר חתוכים)
  • 8 תפוחי אדמה אדומים ((או מסוג נשיקות) חתוכים לשמיניות)
  • 8 גבעולי תימין (קצוצים גס)

למרינדה

  • 5 כפות שמן קנולה
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף רוטב סויה (אני שמה בסגנון סיני)
  • 1 כף גריל עוף
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כורכום
  • ½ כף אבקת מרק עוף
  • 1 כפית מלח (שטוחה מאוד)

אופן ההכנה

  • נערבב טוב את רכיבי המרינדה עם העוף והתפוחי אדמה, ואז נעביר לתבנית.
  • משתמשים בתבנית חד פעמית גדולה עם נייר אפיה, כך הנוזלים לא מתאדים מהר.
  • נפזר מעל 8 גבעולי תימין קצוצים גס. (לא לוותר)
  • נוסיף מהצד כוס מים.
  • נכניס לתנור שחומם ל-190 מעלות, לשעה.
  • נהפוך באמצע את העוף, ונשקה עם הרוטב מדי פעם.
  • נמשיך לצלות עד קבלת צבע זהוב חזק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.