Go Back
מתכון לספינג' מרוקאי אוורירי בפנים קריספי מבחוץ

מתכון לספינג' מרוקאי

סופגניות מרוקאיות מטוגנות, מבצק קל וכיף לעבודה אווריריות מבפנים וקריספיות ופריכות מבחוץ.
ציון 4.57 על ידי 108 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

המצרכים

לבצק

  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות גדושות סוכר
  • ½ כוס מים פושרים (חד פעמי קר)
  • 1 קילו קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות ערק (חובה)
  • ½4 מים פושרים (כוס חד פעמי לשתייה קרה)
  • שמן

לסירופ

  • 2 כוסות סוכר
  • 3 כוסות מים
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  • בקערה ללישה נשים 2 כפות שמרים יבשים, 2 כפות גדושות סוכר, חצי כוס מים פושרים.
  • נערבב היטב ואז נכסה את הקערה וניתן לזה לנוח כ-10 דקות.
  • נערבב עם כף ונוסיף את שאר הרכיבים (כולל המים).
  • מתחילים ללוש את הכל לבצק אחיד משהו כמו 5 דקות.
  • נכסה ונניח להתפחה של 50 דקות עד שעה תלוי במזג האוויר.
  • עם יד טיפה משומנת נוציא אוויר מכל הכיוונים ונניח לתפיחה נוספת משהו כמו רבע שעה - עשרים דקות.
  • נחמם שמן עמוק ונשים בתוכו חתיכת גזר לשמירת שמן נקי.
  • עם ידיים מעט רטובות נקרוץ עיגולים, נעשה חור באמצע ונטגן עד להזהבה יפה משני הכיוונים על להבה בינונית.
  • חשוב להפוך רק פעם אחת, נחכה עד להזהבה יפה מלמטה, נהפוך ונטגן שוב להזהבה יפה מהצד השני.
  • נוציא למסננת ונעביר למגש עם נייר סופג.
  • נגיש עם סוכר או דבש , או סירופ, - מה שמעדיפים.

לסירופ

  • נמיס את הרכיבים על הגז עד לצמצום והסמכת הסירופ ואז לזגג
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.