Go Back
עוף בטמפורה

חזה עוף בטמפורה ברוטב ביתי

אחת המנות היותר אהובות עלינו שאתם חייבים להכין - עוף בטמפורה ברוטב ביתי מושלם!
ציון 4.55 על ידי 20 דירוגים
באדיבות: ליאת שפיצר

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

רוטב:

  • 5 שיני שום כתושות
  • ¼ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
  • 1 קורט מלח ופלפל שחור
  • 1 כף סוכר לבן
  • ½ כוס מים
  • 1 כף קורנפלור
  • 4 כפות חומץ
  • שמן (מעט )

לבלילה:

  • 1 קילו חזה עוף
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 ביצה
  • ¾ כוס מים
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • 2 כפות קורנפלור
  • ¼ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • נחתוך את החזה עוף לקוביות בגודל של כ-2X2 ס״מ.
  • נערבב היטב בקערה את כל מרכיבי הבלילה ולהוסיף את קוביות חזה העוף.
  • להכניס למקרר כחצי שעה.
  • נחמם בסיר שמן עמוק ולטגן את קוביות החזה עוף עד להזהבה יפה.

לרוטב:

  • תחילה נטגן את השום עם מעט שמן ולאחר מכן נוסיף את הסוכר הלבן.
  • נערבב ולהוסיף את המים והתבלינים.
  • בקערית נערבב את הקורנפלור ומעט מים לקבלת תערובת חלקה.
  • נמזוג למחבת כשהרוטב מבעבע.
  • נערבב טוב טוב ונוסיף את העוף המטוגן, נקפיץ ברוטב.
  • נסדר בצלחת ונפזר מעל שומשום לבן ובצל ירוק.

הערות וטיפים

נגיש חם, מומלץ מאוד להכפיל כמויות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.