Go Back
מצה בריי מתכון

מתכון מצה בריי לילדים ולכל המשפחה

מצה בריי כולנו מכירים ומכינים עד שיוצא לנו מהאף בכל פסח, אז למה לא לשדרג אותה קצת לרמת הפשטידה? סוגרת פינה גם בבוקר גם בצהריים וגם בערב.
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
זמן הכנה: 5 minutes
זמן בישול/אפייה: 20 minutes
סה״כ זמן: 25 minutes
סוג: Breakfast, ארוחה עיקרית, ארוחות ערב, ארוחות צהריים, פסח
באדיבות: סתיו סעדון

המצרכים

מצרכים:

  • 5 מצות
  • ½1 כוס גבינות קשות מגורדות - מוצרלה (קשקבל, פרמזן, גאודה (לבחירתכם))
  • 6-5 ביצים
  • 5 גבעולי בצל ירוק קצוצים (קצוצים)
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה (קצוצה)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שום גבישי
  • ½ כוס מים חמים

ניתן להוסיף:

  • תירס
  • פטריות
  • בצל מטוגן

להגשה:

  • ירקות טריים
  • אבוקדו

אופן ההכנה

  • שוברים את כל המצות לחתיכות קטנות אל תוך קערה.
  • שופכים מעליהן את המים רק על מנת שיתרככו מעט.
  • מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
  • במחבת גדולה מחממים שמן ושופכים את כל הבלילה פנימה, בשכבה אחידה.
  • מנמיכים לאש בינונית, מכסים במכסה ומבשלים כ-10 דקות עד שהבלילה מתחילה להתייצב.
  • מניחים מעל צלחת שמתאימה בגודלה למחבת והופכים בזהירות.
  • מחליקים חזרה אל המחבת מהצד הלא עשוי ומבשלים על אש נמוכה-בינונית עוד כ-10 דקות.
  • מגישים לצד ירקות טריים וסלט גוואקמולי.

הערות וטיפים

נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.