Go Back
עוגת "סולת"

עוגת "סולת" של פסח ב-5 דקות

עוגת "סולת" טעימה, פרווה וכשרה לפסח. קלה ומהירה מאוד להכנה, ללא צורך במיקסר או כלים מיוחדים. פשוט לערבב ולאפות.
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
זמן הכנה: 5 minutes
זמן בישול/אפייה: 40 minutes
סה״כ זמן: 45 minutes
סוג: Dessert, עוגה, עוגות, פסח, קינוח, קינוחים
באדיבות: ירדנה ג'נאח

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

רכיבים לעוגה:

  • 3 ביצים
  • 1 כוס בוטנים טחונים
  • 3 כוסות קמח מצה
  • ½1 כוס כוס סוכר
  • ½ כפית קינמון
  • 1 כוס שמן
  • 10 גרם אבקת אפיה (כשרה לפסח)
  • גרידת תפוז (מתפוז שלם)
  • 1 כוס מיץ תפוזים

רכיבים לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 1 פרוסת לימון

אופן ההכנה

  • לערבב את כל רכיבי העוגה עד קבלת עיסה אחידה.
  • להעביר את העיסה בתבנית משומנת, לחתוך לריבועים ולקשט בחצי שקד.
  • לאפות ב־180 מעלות במשך כ־40 דקות.
  • להוציא את העוגה מהתנור ולשפוך את הסירופ מעל בעודה חמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.