Go Back
כרובית בתנור

נשנושי כרובית בתנור שאי אפשר להפסיק לזלול

כרובית בתנור זה נשנוש שאי אפשר להפסיק לאכול. יותר קריספי, יותר אפוי, יותר ממכר.
ציון 4.32 על ידי 16 דירוגים
זמן הכנה: 20 minutes
זמן בישול/אפייה: 20 minutes
סה״כ זמן: 40 minutes
סוג: Appetizer, Side Dish, Snack, חטיפים, מנת פתיחה, פסח
באדיבות: צביה אורן

המצרכים

  • 1 כרובית לבנה
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 2-3 ביצים
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח ורוד הימלאיה
  • 3 כפות שמן זית
  • שומשום שחור (אפשר גם חום)

אופן ההכנה

  • לחתוך לפרחי כרובית, להעביר לקערה ולשטוף היטב במים וחומץ תפוחים, לשטוף ולסנן.
  • להכניס לסיר עם מים רותחים, לחלוט 6 דקות, לסנן ולקרר.
  • לחמם תנור ל-220 מעלות.
  • להכין בלילה עם ביצים, פפריקה אדומה מתוקה, פלפל שחור, מלח ורוד הימלאיה, שמן זית ושומשום ולערבב היטב.
  • לטבול היטב כל פרח בבלילה, ולהניח בתבנית עם נייר אפייה.
  • לנעוץ עם קסמי שיניים מכל קצה לשים מעליו נייר אפייה, לכסות ומעל לכסות בנייר אלומניום כדי שלא ישרף.
  • להוריד את הנייר לאחר השחמה קלה (20 דקות) ולאפות עד השחמה מלאה ומרקם קריספי (סה"כ 40-45 דקות).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.