Go Back
מתכון לצלי בקר עם פטריות

מתכון לצלי בקר עם פטריות

מתכון לצלי בשר שחייב להיות על השולחן שבת שלכם -פשוט מעדן!
ציון 4.37 על ידי 91 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

סיר לחץ

המצרכים

  • 1 נתח בשר מס' 5 (צלי כתף)
  • 2 קופסאות פטריות שמפיניון (800 גרם סה"כ, אפשר להוסיף גם ערמונים)
  • 1 בצל גדול
  • 6 שיני שום
  • 1 שקית רוטב צלי אוסם (22 גרם)
  • קורט מלח
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • ½ כף מרק עוף
  • 1 כפית שטוחה פפריקה
  • ½ כפית כורכום
  • 3-4 עלי דפנה
  • 5-6 גרגירי פלפל אנגלי
  • 3-4 פלפל צ'ילי יבש חריף (סודניה)
  • ½ 1 כוסות מים חמים
  • חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

  • בסיר לחץ נבשל את הבשר עם הפלפל האנגלי, עלי דפנה, ומים עד מעל לגובה הבשר - 40 דקות.
  • נקרר את הבשר היטב - מועדף לשים לילה במקרר ורק למחרת לחתוך לפרוסות.
  • נטגן בסיר שטוח את הבצל חתוך לרצועות עד להזהבה קלה.
  • נוסיף ונטגן את השום חתוך לפרוסות דקות לכמה שניות ממש.
  • ננמיך את האש ונוסיף לסיר את התבלינים - פלפל שחור, מלח, כורכום, פפריקה, ומרק עוף, - ונמשיך בערבוב.
  • נערבב את אבקת רוטב הצלי עם כוס מים חמים - ונוסיף לסיר.
  • נוסיף את עלי הדפנה, גרגירי פלפל אנגלי והסודניה.
  • את פרוסות הבשר נניח בתוך הסיר, ונפזר מעל את הפטריות.
  • נוסיף עוד כוס וחצי מים חמים כך שהמים מכסים את הבשר מעט. אחרי זאת נכסה את הסיר ונביא לרתיחה.
  • נתקן את הרוטב אם צריך ובודקים לפי הטעם.
  • ננמיך את הלהבה ונמשיך לבשל עד שהנוזלים מצמצמים והבשר מתרכך, מידי פעם רצוי לנער את הסיר.
  • בדיוק 2 דקות לפני סיום הבישול, נפזר כוסברה קצוצה ונכבה את האש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.