Go Back
מתכון לאפות לפסח

מתכון לאפות לפסח נהדר

אין לחם בחג ? תאכלו לאפות! מתכון לאפות לפסח שסוגר פינה! גם אתם תהיו בשוק מהתוצאה!
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

מחבת משומנת - קוטר 28 ס"מ

המצרכים

מצרכים:

  • 1 שקית קמח תפוחי אדמה (חצי ק"ג )
  • 1 כוס קמח מצה
  • 2 ביצים
  • ½ כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 אבקת אפיה (כשרה לפסח)
  • ½ כוס שמן
  • 4 כוסות מים

אופן ההכנה

בקערה גדולה נערבב:

  • חצי ק"ג קמח תפוחי אדמה
  • וכוס קמח מצה.
  • נוסיף:2 ביצים
  • חצי כף סוכר
  • כף מלח
  • 1 אבקת אפיה כשרה לפסח
  • מערבבים טוב , ולאחר מכן מוסיפים חצי כוס שמן ו-4 כוסות מים.
  • מערבבים עם מקצף ידני לבלילה כמו לבלינצ'ס, בלי גושים.
  • אם הבלילה סמיכה מדי, להוסיף חצי כוס מים.

טיגון במחבת:

  • נחמם מחבת משומנת, עדיף קוטר גדול,28 ס"מ.
  • ניקח מצקת של מרק, נמלא חצי ממנה, ונשפוך במחבת.
  • מסובבים את המחבת כך שהבלילה תתפרש על כל המחבת, ותיווצר לאפה די דקה.
  • אם הבלילה סמיכה מדי להוסיף מעט מים.
  • חשוב: לטגן הרבה זמן - משני הצדדים, עד שיש סימני חריכה שרופים.
  • להעביר לצלחת גדולה, לכסות במגבת.
  • לבסוף יוצאת לאפה מעולה למריחה, ורכה ביותר.

הערות וטיפים

המתכון "לאפות לפסח" בהשראת שרה קורן.
מנה מומלצת : לאפה במילוי של פרגית עם שומן כבש לצד סלט מרענן
לאפות לפסח
צילום: רבקה דעבול

לאפות לפסח
צילום: רבקה דעבול
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.