Go Back
עוגת קרמבו קלה

עוגת קרמבו קלה ללא קמח

עשירה ומפנקת, ללא קמח, כן כן! עוגה שאפשר לאכול גם בפסח. אחרי שתטעמו תבינו.
ציון 4.44 על ידי 32 דירוגים
זמן הכנה: 0 minutes
זמן בישול/אפייה: 0 minutes
באדיבות: רונית פרץ

ציוד

תבנית 24 קפיצית
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לבסיס אפוי:

  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם)
  • ¼ כוס חלב
  • 5 ביצים
  • ½ כוס סוכר

למילוי:

  • 1 חבילה שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • ½ כוס חלב
  • 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל

לציפוי:

  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם )
  • שמנת מתוקה (100 מ"ל )

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל־175 מעלות.
  • נמיס שוקולד וחלב ביחד ונערבב.
  • נוסיף את החלמונים אחד אחרי השני בזהירות.
  • נקציף חלבונים וסוכר לקבלת קצף רך ויציב.
  • נעביר שליש מהשוקולד לקערת המיקסר ונקפל בעדינות ונוסיף את כל השוקולד.
  • לאפות כ־20 דקות בתבנית, אותה לרפד בנייר אפיה ולשמן.
  • נקציף שמנת, חלב ופודינג ומורחים על עוגה קרה ואז במקפיא להתייצבות שעה.
  • נמיס שוקולד ושמנת ושופכים על עוגה קפואה מקפיאים לילה ומחלצים מהתבנית, מגישים ונהנים.

הערות וטיפים

  • את התחתית אני עושה מאינסטנט שוקולד" ריקי משיח 
  • אני מוסיפה במקום חלב חלב סויה ושמנת פרווה ואז היא לא חלבית" Estar Estar 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.