Go Back
עוגת שוקולד לפסח

עוגת שוקולד לפסח רכה ונימוחה

עוגת שוקולד טעימה עם אפשרות להכנה גם כפרווה וכמובן כשרה לפסח!
ציון 4.40 על ידי 43 דירוגים
זמן הכנה: 20 minutes
זמן בישול/אפייה: 30 minutes
באדיבות: הילה ליברטי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה מלבנית 20*30 או עגולה 22-24

המצרכים

לבצק

  • 5 ביצים (להפריד)
  • כוס קמח תופח כשר לפסח
  • 3 כפות קקאו
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן

לציפוי

  • 1 שמנת צמחית (250 מ"ל, אפשר מתוקה למי שמעדיף.)
  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם סה"כ)

אופן ההכנה

  • לנפות קמח וגם קקאו
  • נאפה אותה בדיוק בגודל התבנית חד פעמי המלבנית שרשמתי 22*30 .לא התבנית העמוקה.
  • נקציף ביצים שלמות ללא הפרדה.. עם כוס סוכר (אפשרי גם להפריד ביצים) נוסיף את הסוכר בהדרגה. לאחר שהקצף גבוה ויציב ננמיך מהירות.
  • נוסיף את מהמיץ והשמן.
  • נוסיף קמח וקקאו, וכשהתערובת אחידה נשמן תבנית וניצוק לתוכה.
  • נחמם תנור 170-180 מעלות ונאפה על טורבו כ-25 עד 30 דקות, ולבדוק עם קיסם.
  • עם הוצאת העוגה נחורר מעט חורים מעל (עם קיסם).
  • למזוג מעל את הגנש.

להכנת הציפוי:

  • נחמם את השמנת בפולסים במיקרו ועם הרתיחה נשבור את השוקולד
  • ונמתין דקה ואז נערבב היטב ונצפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.