Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
עוגת שוקולד לפסח רכה ונימוחה
עוגת שוקולד טעימה עם אפשרות להכנה גם כפרווה וכמובן כשרה לפסח!
ציון
4.40
על ידי
43
דירוגים
זמן הכנה:
20
minutes
mins
זמן בישול/אפייה:
30
minutes
mins
באדיבות:
הילה ליברטי
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה מלבנית 20*30
או עגולה 22-24
המצרכים
לבצק
▢
5
ביצים
(להפריד)
▢
כוס
קמח תופח כשר לפסח
▢
3
כפות
קקאו
▢
1
כוס
מיץ תפוזים
▢
1
כוס
סוכר
▢
3/4
כוס
שמן
לציפוי
▢
1
שמנת צמחית
(250 מ"ל, אפשר מתוקה למי שמעדיף.)
▢
2
חפיסות
שוקולד מריר
(200 גרם סה"כ)
אופן ההכנה
לנפות קמח וגם קקאו
נאפה אותה בדיוק בגודל התבנית חד פעמי המלבנית שרשמתי 22*30 .לא התבנית העמוקה.
נקציף ביצים שלמות ללא הפרדה.. עם כוס סוכר (אפשרי גם להפריד ביצים) נוסיף את הסוכר בהדרגה. לאחר שהקצף גבוה ויציב ננמיך מהירות.
נוסיף את מהמיץ והשמן.
נוסיף קמח וקקאו, וכשהתערובת אחידה נשמן תבנית וניצוק לתוכה.
נחמם תנור 170-180 מעלות ונאפה על טורבו כ-25 עד 30 דקות, ולבדוק עם קיסם.
עם הוצאת העוגה נחורר מעט חורים מעל (עם קיסם).
למזוג מעל את הגנש.
להכנת הציפוי:
נחמם את השמנת בפולסים במיקרו ועם הרתיחה נשבור את השוקולד
ונמתין דקה ואז נערבב היטב ונצפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.