Go Back
מאפה גבינה

מאפה גבינה ב-10 דקות עבודה

רק 10 דקות עבודה ויש לכם מאפה גבינה מדהים לארוחת בוקר! בצק פילו ממולא בגבינות זו ארוחת הבוקר המושלמת!
ציון 4.45 על ידי 20 דירוגים
זמן הכנה: 10 minutes
זמן בישול/אפייה: 30 minutes
סה״כ זמן: 40 minutes
באדיבות: חגית סלימי

ציוד

תבנית פיירקס 20X33

המצרכים

מצרכים:

  • 1 חבילת דפי פילו
  • 100 גרם חמאה מומסת (להברשת העלים.)

מלית:

  • 250 גרם גבינה בולגרית (5% מפוררת)
  • 1 גביע קוטג' (250 גרם)
  • 4 ביצים
  • 2 קופסאות יוגורט (150 גרם כל אחד - דנונה 1.5%)
  • 4 כפות קמח (שטוחות)
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

  • לקחת עלה פילו ולמרוח אותו במעט חמאה מומסת. לפרוס בתבנית פיירקס גודל 33×20 , שהשוליים בולטים החוצה.
  • לשים עלה נוסף פרוס שגם אותו מרחנו בחמאה.
  • לקחת 6 עלים (אין צורך לשמן אותם) לקפל אותם כמו שמקפלים נייר ולסדר בתבנית - לא להצמיד אותם מידי.
  • לקחת את תערובת הגבינה ולשפוך מעל באופן אחיד. התערובת תיכנס בין קיפולי הפילו.
  • מלמעלה להניח 2 עלים נוספים שלמים כמו שעשינו בתחתית. לקפל פנימה ולסגור יפה את השוליים שבולטים החוצה.
  • לשמן ביתרת החמאה ולפזר שומשום.
  • לאפות ב 180 מעלות כחצי שעה או עד שמשחים יפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.