Go Back
+ servings
עוגת קרמבו קלה

עוגת קרמבו קלה ומהממת ללא קמח

מתכון לעוגת קרמבו קסומה, סופר קלה להכנה וטעימה ברמות. התחתית שוקולדית ועשירה, המלית היא קרם וניל ממכר ולמעלה ציפוי שוקולד מבריק.
ציון 4.07 על ידי 16 דירוגים
כמות 12
זמן בישול/אפייה: 40 minutes
סוג: Dessert
מטבח: ישראלי
באדיבות: טלי רויטל יעקב

ציוד

1 כוס חד פעמית לשתייה קרה
1 תבנית בינונית, עגולה או מרובעת

המצרכים

תחתית העוגה

  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר (אפשר להוריד מכמות הסוכר, לפי בחירתכם.)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד

מלית

  • 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 מיכל קטן שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב

ציפוי

  • 1/2 מיכל קטן שמנת מתוקה
  • 1/4 1 חבילה שוקולד מריר

אופן ההכנה

תחתית העוגה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה עם הסוכר (מוסיפים בהדרגה).
  • מנמיכים את עוצמת המיקסר, מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף.
  • מוסיפים את חבילת האינסטנט פודינג שוקולד ומקציפים עד להטמעת החומרים.
  • משמנים תבנית בינונית עגולה או מרובעת ויוצקים את הבלילה.
  • אופים כ-30 דקות. הבסיס יעלה ויצנח שוב אז לא להיבהל, התחתית אמורה להיות דקה.
  • מוציאים ונותנים לה להתקרר כ-10 דקות.

מלית

  • מקציפים הכל יחד.
  • משטחים את המלית בתחתית לאחר שהתקררה.

ציפוי

  • ממיסים הכל יחד על הגז תוך כדי ערבוב (להשגיח שלא יישרף).
  • מצננים את הציפוי ושופכים אותו על שכבת המלית. אפשר לשחק עם התבנית מצד לצד כדי ליישר את הציפוי, עדיף לא עם מרית כי זה מקלקל.
  • מקפיאים כשעתיים להתייצבות ומעבירים למקרר. העוגה יכולה להישאר במקרר כשבוע בלי בעיה.

הערות וטיפים

  • טיפ: כדי לחסוך בזמן, מכינים קודם את הציפוי ונותנים לו להתקרר בזמן שמכינים את שאר חלקי העוגה.
  • אפשר להכין את העוגה גם בלי להפריד את הביצים, רק להקציף הכל יחד.
  • לטבעונים או כל מי שרוצה עוגת פרווה: המירו לקצפת צמחית וחלב צמחי שאתם אוהבים (שיבולת שועל, שקדים, קוקוס ועוד). העוגה יוצאת מעולה גם ככה!
  • אם בא לכם לגוון קצת, תוכלו להוסיף לציפוי קפה, קרמל מלוח, קליפות הדרים, אגוזים שבורים ועוד.
  • מתכון נוסף למלית שתוכלו לנסות ולראות מה אתם אוהבים יותר: 3 גביעי שמנת חמוצה 15%, 2 שקיות סוכר וניל, שמנת מתוקה, 1 אינסטנט פודינג וניל ו-3 כפות סוכר. מקציפים את השמנת עם סוכר הוניל עד להתייצבות מוסיפים את שאר המצרכים. האינסטנט פודינג מצטרף לחגיגה בסוף, כשאתם ממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם יציב.
  • רוצים שלעוגה יהיה טעם גבינתי? הוסיפו להקצפת המלית 1-2 כפות גבינה לבנה או חצי מיכל שמנת חמוצה 9%. זה גם יסמיך את הקצפת וגם ייתן לה טעם מדהים!
עוגת קרמבו קלה ללא קמח
לפני שחותכים | צילום: טלי רויטל יעקב
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.