Go Back
עוגת שוקולד לפסח טעימה במיוחד

עוגת שוקולד לפסח טעימה במיוחד

עוגת שוקולד קלה להכנה טעימה ומתאימה לפסח
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: מרי שרעבי

ציוד

תבנית עגולה 24 או 26.

המצרכים

  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר (250 מ"ל, להמיס על הגז עם השמנת המתוקה)
  • 1 כוס קמח מצה

להכנת הקרם:

  • ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • קוקוס (לעיטור)

אופן ההכנה

  • נחמם תנור אפיה על חום 170 מעלות.
  • נקציף את הביצים (בלי להפריד) עם הסוכר על מהירות גבוהה במשך כשבע דקות.
  • ננמיך את המיקסר ונוסיף את השמן, החלב, הקרם שוקולד,והקמח מצה עד הטמעה של כל המרכיבים.
  • נשמן תבנית עגולה 24 או 26.
  • ניצוק פנימה ולהכניס לתנור במשך 40 דקות.
  • אחרי שמוציאים את העוגה מהתנור נניח לה להצתנן.
  • בשלב זה נכין את הגנאש על הגז (שמנת מתוקה ומריר).
  • שופכים אותו על העוגה, מצננים ומכניסים למקרר.
  • כשלב אחרון ניתן לפזר קוקוס מסביב או כל מה שאוהבים.

הערות וטיפים

לעיטור נשתמש בקוקוס
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.