Go Back
קובה כשרה לפסח

קובה כשרה לפסח

קובה הכי טעימה לפסח עשויה מקמח מצה עם מלית דג ובצל או פטריות ובצל או בשר.
עדיין אין דירוגים
באדיבות: ליהי לולו קרויץ

ציוד

1 כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

  • 2 כוסות קמח מצה
  • 1 כוס קמח תפוחי -אדמה
  • 1 ביצה שלמה
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • כ-1.5 כוסות או לפי הצורך

למלית

  • 2 כפות שמן קנולה.
  • 1 בצל גדול
  • 1/8 כפית כמון
  • 1/8 כפית כורכום
  • 1/8 כפית תבלין בהרט

למלית דג

  • 3 נתחים פילה הייק או בקלה חתוך לקוביות קטנות

למלית בשר

  • כ-250 גרם בקר טחון או עוף או הודו

למלית פטריות

  • קופסה קטנה של פטריות טריות קצוצות לקוביות קטנות- או קופסה של שימורי פטריות.

אופן ההכנה

הכנת הבצק

  • לוקחים 2 כוסות קמח מצה כוס קמח תפוחי -אדמה, 1 ביצה שלמה, 1 כף שמן קנולה, 1/2 כפית מלח או לפי הטעם וקורט פלפל שחור.
  • מוסיפים מים רותחים כ-1.5 כוסות ומערבבים עד שנוצר בצק נוח לשימוש.
  • להניח לקירור מעט לכסות שלא יתייבש, אם התייבש ניתן להוסיף עוד קצת מים.

הכנת המלית

  • לחמם מחבת, לשים 2 כפות שמן קנולה.
    לשים 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות לטגן כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבצל שקוף.
  • לאחר מכן להוסיף- 1/8 כפית כמון, 1/8 כפית כורכום, 1/8 כפית תבלין בהרט ולערבב כחצי דקה.
  • להוסיף: למלית דג -3 נתחים פילה הייק או בקלה חתוך לקוביות קטנות.
    למלית בשר – כ-250 גרם בקר טחון או עוף או הודו,
    למלית פטריות- קופסה קטנה של פטריות טריות קצוצות לקוביות קטנות- או קופסה של שימורי פטריות.
    ולערבב כשלוש דקות,
  • להוסיף-1/4 כפית מלח-או לפי הטעם, פלפל שחור -קורט, לערבב ולהניח מעט להתקרר.

הכנת הקובה

  • להכין בצד צלחת עם מעט שמן קנולה, ולטבול מעט את האצבעות בשמן.
  • לקחת חתיכת בצק בגודל של קלמנטינה קטנה לכדרר לכדור, וליצור חור בכדור ובעזרת האצבעות ליצור כדור חלול בעל דופן דק שניתן למלא עם המלית.
  • לשים בפנים כף גדושה של מלית שבחרתם.
  • לסגור מעל המלית את הבצק היטב לכדרר לצורת קבב או קובות עם שפיץ.
  • לחמם בסיר חצי גובה שמן קנולה, כאשר השמן חם לטגן מספר קובות עד שהם שחומות קל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.