קובה הכי טעימה לפסח עשויה מקמח מצה עם מלית דג ובצל או פטריות ובצל או בשר.
עדיין אין דירוגים
באדיבות: ליהי לולו קרויץ
ציוד
1 כוס חד פעמית לשתייה קרה
המצרכים
2כוסות קמח מצה
1כוס קמח תפוחי -אדמה
1ביצה שלמה
1כף שמן קנולה
1/2כפית מלח
קורט פלפל שחור
כ-1.5 כוסות או לפי הצורך
למלית
2כפות שמן קנולה.
1בצל גדול
1/8כפית כמון
1/8כפית כורכום
1/8כפית תבלין בהרט
למלית דג
3נתחים פילה הייק או בקלה חתוך לקוביות קטנות
למלית בשר
כ-250 גרם בקר טחון או עוף או הודו
למלית פטריות
קופסה קטנה של פטריות טריות קצוצות לקוביות קטנות- או קופסה של שימורי פטריות.
אופן ההכנה
הכנת הבצק
לוקחים 2 כוסות קמח מצה כוס קמח תפוחי -אדמה, 1 ביצה שלמה, 1 כף שמן קנולה, 1/2 כפית מלח או לפי הטעם וקורט פלפל שחור.
מוסיפים מים רותחים כ-1.5 כוסות ומערבבים עד שנוצר בצק נוח לשימוש.
להניח לקירור מעט לכסות שלא יתייבש, אם התייבש ניתן להוסיף עוד קצת מים.
הכנת המלית
לחמם מחבת, לשים 2 כפות שמן קנולה.לשים 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות לטגן כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבצל שקוף.
לאחר מכן להוסיף- 1/8 כפית כמון, 1/8 כפית כורכום, 1/8 כפית תבלין בהרט ולערבב כחצי דקה.
להוסיף: למלית דג -3 נתחים פילה הייק או בקלה חתוך לקוביות קטנות.למלית בשר – כ-250 גרם בקר טחון או עוף או הודו,למלית פטריות- קופסה קטנה של פטריות טריות קצוצות לקוביות קטנות- או קופסה של שימורי פטריות.ולערבב כשלוש דקות,
להוסיף-1/4 כפית מלח-או לפי הטעם, פלפל שחור -קורט, לערבב ולהניח מעט להתקרר.
הכנת הקובה
להכין בצד צלחת עם מעט שמן קנולה, ולטבול מעט את האצבעות בשמן.
לקחת חתיכת בצק בגודל של קלמנטינה קטנה לכדרר לכדור, וליצור חור בכדור ובעזרת האצבעות ליצור כדור חלול בעל דופן דק שניתן למלא עם המלית.
לשים בפנים כף גדושה של מלית שבחרתם.
לסגור מעל המלית את הבצק היטב לכדרר לצורת קבב או קובות עם שפיץ.
לחמם בסיר חצי גובה שמן קנולה, כאשר השמן חם לטגן מספר קובות עד שהם שחומות קל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.