עוגת גבינה בטעם של בית מלון, עסיסית וטעימה במיוחד!
ציון 4.30 על ידי 27 דירוגים
זמן הכנה: 25 minutesmins
זמן בישול/אפייה: 1 hourhr30 minutesmins
באדיבות: כרמית מ. דהאן
ציוד
1 תבנית אלומיניום קטנה עם מים
המצרכים
6ביצים
כוס ורבע סוכר
750גרם גבינה לבנה 5%
1גביע גבינת שמנת נפוליאון
2גביעי שמנת חמוצה
5כפות אינסטנט פודינג וניל
4כפות קורנפלור
1גרידה מלימון אחד
1כף מיץ לימון
1כפית תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה
מקציפים את הביצים עם סוכר במשך 8-10 דקות, עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
מוסיפים לקציפת הביצים את הגבינות, השמנת החמוצה, מיץ לימון, גרידה ותמצית וניל ונקציף יחדיו כדקה.
לנפה פנימה אינסטנט וניל וקורנפלור ולערבב בתנועות קיפול לבלילה חלקה וללא גושים.
להעביר את בלילת העוגה לתבנית 24 משומנת. לחמם תנור ל-160 מעלות.
כשהתנור חם, להכניס לתחתית התנור את תבנית האלומיניום עם המים.
לאפות את העוגה כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה בקצוות ומעט רוטטת המרכז.
מכבים את התנור, משאירים את העוגה בפנים ולצנן למשך שעתיים.
הערות וטיפים
תבנית אלומיניום קטנה עם מים הכוונה כשהתנור חם, מכניסים לתחתית התנור תבנית אלומיניום קטנה עם מים. התבנית עם המים תשמור על לחות בתנור ותעזור לעוגה לעלות יפה ולא ליפול.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.