Go Back
צילום: אריאלה גולדמן

עוגת אגוזים עם קרם וניל

עוגת אגוזים עשירה ופריכה. עוגה עם קרם וניל (לא קצפת) מפנקת וטעימה ברמות אחרות, העוגה יוצאת כל כך עסיסית ולחה שאין דברים כאלה.
ציון 4.44 על ידי 16 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

תבנית 26
כוס מידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

  • 7 חלבונים
  • 7 חלמונים
  • 1/2 כוס שמן
  • כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח תופח (בפסח: 1 כוס קמח מצה דק לעוגות + כפית גדושה אבקת אפייה.)
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 כוס חלב
  • 1 חבילה אינסטנט וניל (80 גרם)
  • 1 כוס סוכר

אופן ההכנה

הכנת הבלילה

  • לחמם תנור מראש ל - 170 מעלות. בקערת המיקסר עם וו הקצפה להקציף שבעה חלבונים לקצף רך.
  • להוסיף בהדרגה כוס אחת סוכר ומקציפים לקצף יציב ומבריק.
  • להוציא בעדינות לקערה ולהניח בצד.
  • בקערת המיקסר להקציף שבעה חלמונים עד לקציפה סמיכה.
  • בהדרגה  להוסיף 1/2 כוס שמן וכפית תמצית וניל וממשיכים להקציף עד לאיחוד.
  • להנמיך את מהירות המיקסר למהירות איטית, להחליף לוו גיטרה.
  • להוסיף לקערה ולערבל-1 כוס קמח תופח1 כוס גדושה אגוזי מלך קצוצים דק.
  • לאחד בתנועות קיפול ידניות ובעדינות את קצף החלבונים עם קערת החלמונים .
  • לשמן טוב טוב את התבנית תחתית ודפנות ומוזגים פנימה את הבלילה, מיישרים עם מרית.
  • נכניס לתנור שחיממנו מראש לחום 170 מעלות - תוכנית אפייה רגילה .
  • ממקמים התבנית בשליש תחתון בתנור, מדף שני מלמטה.
  • לאפות כשלושת רבעי שעה ואז לבדוק עם קיסם במרכז העוגה.
  • לצנן טוב טוב

הכנת הציפוי

  • במיקסר עם וו הקצפה להקציף יחד עד שמקבלים קרם יציב.
  • 1 שמנת מתוקה 250 מ"ל,1 כוס חלב, 1 חבילה אינסטנט וניל.
  • לצפות את פני העוגה בקרם (אפשר גם דפנות).
  • לעטר באגוזים גרוסים ופתיתי שוקולד מריר.
  • לאחסן בקירור כארבע שעות לפני ההגשה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.