Go Back
עוגת תפוזים לפסח

עוגת תפוזים לפסח רכה ועסיסית

עוגת תפוזים מדהימה לפסח הכנה פשוטה וטעם מושלם שלא תאמינו שאתם בפסח!
ציון 4.30 על ידי 10 דירוגים
זמן הכנה: 20 minutes
זמן בישול/אפייה: 40 minutes
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

1 כוס מדידה
1 קערה
1 תבנית תנור

המצרכים

  • כוס וחצי קמח תופח כשר לפסח
  • 5 ביצים
  • כוס ורבע סוכר
  • חצי כוס שמן
  • כוס מיץ תפוזים
  • גרידה של תפוז
  • כפית אבקת אפייה כשר לפסח

אופן ההכנה

  • נקציף במיקסר 5 חלבונים במהירות גבוהה עם חצי כוס סוכר וכשהקצף יציב נעביר לקערה.
  • באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) נשים 5 חלמונים עם 3/4 כוס סוכר, ונקציף גם אותם עד שהקצף תפוח ובהיר.
  • נוסיף בהדרגה חצי כוס שמן ונמשיך כל העת עם המיקסר, כוס מיץ תפוזים , גרידה של תפוז אחד, כוס וחצי קמח תופח כשל"פ, וכפית אבקת אפייה כשרה לפסח.
  • נקפל ביחד את שני התערובות ונחמם תנור על 180.
  • נעביר את העוגה לתבנית עם חור, לא לשמן את התבנית!
  • נאפה 40 דקות, כשהעוגה חמה נהפוך אותה על בקבוק לחצי שעה או יותר. זה גורם לה לא ליפול
  • מי שלא רוצה להפוך אז לשמן את התבנית ואחרי שמכבים את התנור לא להוציא ישר אלא לפתוח קצת את הדלת של התנור.

הערות וטיפים

עוגת תפוזים לפסח
צילום: מלי מאירוב
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.