Go Back
מופלטה

מופלטה בקלי קלות למימונה

מופלטה מרוקאית אמיתית, טעימה וקלה להכנה!
ציון 4.40 על ידי 61 דירוגים
זמן הכנה: 30 minutes
באדיבות: Rotem Ilan Gur

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה 180 מ"ל

המצרכים

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כוסות מים (בערך. אם מודדים בכוס מידה אז שתי כוסות ורבע)

אופן ההכנה

  • נלוש היטב, נשמן מבחוץ, נכסה ונתן מנוחה 20 דקות.
  • נכין עיגולים בגודל כדור פינג פונג ונניח בתבנית מלאה בשמן.
  • נכסה ונמתין 5 דקות.
  • נחמם מחבת טפלון, נפתח את הבצק עם השמן ונניח במחבת, אחרי כמה שניות נהפוך ונניח על המופלטה שהפכנו מופלטה נוספת.
  • אחרי כמה שניות נהפוך שוב ביחד ושוב נניח מופלטה חדשה מלמעלה וכך להמשיך…
  • אחרי שיש לנו בערך 10 מופלטות בערימה במחבת נוציא ונכסה, ונמשיך כך עם שאר הבצק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.