Go Back
עוגת שוקולד לפסח פרווה

עוגת שוקולד לפסח פרווה

מתכון אליפות שיעשה לכם, לבני משפחתכם ולאורחיכם את החג! עוגה שוקולדית עשירה ועסיסית שאין תירוץ לא להכין.
ציון 4.44 על ידי 16 דירוגים
באדיבות: שפרה אזולאי

המצרכים

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • ½ כוס קקאו
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף רום (לא חובה)
  • 1 כוס מים (רותחים)
  • 3/4 כוס שמן
  • 200 גרם קמח תופח (כשר לפסח)
  • 6 חלבונים
  • 6 חלמונים
  • 1 מיכל קצפת צמחית (250 מ"ל )
  • 2 חבילות שוקולד מריר (200 גרם סה"כ)

אופן ההכנה

  • להמיס על הגז שוקולד מריר, קקאו,סוכר, רום וכוס מים רותחים.
  • לכבות את הגז ולהוסיף שמן ולצנן
  • לאחר צינון להוסיף חלמונים (הצהוב) ולערבב
  • להוסיף קמח תופח כשר לפסח ולערבב עד לקבלת בלילה אחידה
  • בקערת המיקסר להקציף חלבונים עם קורט מלח ולהוסיף בהדרגה כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב (אך לא נוקשה)
  • להוסיף את קצף החלבונים לבלילת השוקולד בתנועות עטיפה עד לאיחוד.
  • לשמן תבנית מלבנית בינונית בערך בגודל 20X30 ס"מ ולמזוג את הבלילה לתבנית.
  • לאפות בחום 160 מע' אפייה רגילה כ 40-50 דקות.

הכנת הקרם:

  • להמיס במיקרו 1 קצפת צמחית עם 2 שוקולד מריר ולמרוח על העוגה.
  • (אפשר גם להמיס 1 שוקולד מריר וחצי קצפת).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.