Go Back
מתכון ז'אבן למימונה

מתכון ז'אבן למימונה

מתכון מיוחד וטעים מהבית המרוקאי לקראת המימונה, ממתק קציפתי שמזכיר את החלביצה ואת הנוגט וכל אותם זיכרונות ילדות מתוקים.
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים

המצרכים

  • 2 כוסות סוכר (כוס חד פעמי)
  • 1 כוס מים
  • ½ לימון
  • 2 חלבונים

אופן ההכנה

  • בסיר קטן להכניס 2 כוסות סוכר וכוס מים אחת.
  • לבשל על אש נמוכה כ - 35-40 דקות, לערבב ולהשגיח.
  • לקראת סוף הבישול להכניס מיץ מחצי לימון.
  • לערבב כמה דקות נוספים ולתת לנוזל להתקרר.
  • עוברים למיקסר ושופכים את הנוזל הצונן לשם.
  • מפעילים בעוצמה את המיקסר ותוך כדי לאט לאט שופכים 2 חלבונים.
  • נותנים למיקסר לפעול בערך 5-10 דקות.
  • הז'אבן יוצא מבריק חזק וטעים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.