Go Back
לחם כשר לפסח

לחם כשר לפסח

לחם כשר לפסח - למי שעוד לא הספיק, את המתכון הזה חובה להכין - כי אין כמו לחם רך, חם וטעים, גם בפסח!
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: קרן מלכה

ציוד

4 תבניות מרובעות קטנות

המצרכים

בצק

  • 350 גרם קמח תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח (של אוסם )
  • 50 גרם מחמאה
  • ½ כוס מים
  • ½ כפית מלח (להוסיף במהלך הלישה)
  • 3 כפות סוכר
  • 2 ביצים L

לפני אפיה

  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כפית סילאן
  • קורט שומשום

אופן ההכנה

  • מכניסים לקערת המיקסר את הקמח ומוסיפים הסוכר
  • מתחילים בערבול איטי ותוך כדי מוסיפים את מחמאה רכה, ביצים ומים.
  • ממשיכים בערבול איטי עד לאיחוד החומרים.
  • מוסיפים את המלח ממשיכים בערבול עוד 4 דק' עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • מכסים בניילון נצמד לשעה.
  • מסדרים את הבצק בתבניות ומתפיחים לעוד חצי שעה מכוסה.
  • מורחים בביצה טרופה וסילאן, מפזרים שומשום מעל.
  • אופים כ - 20 דק או עד הזהבה.

הערות וטיפים

לחמם מראש את התנור ל 180 מעלות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.