Go Back
עוגת אגוזים לפסח

עוגת אגוזים לפסח

עוגת אגוזים עם קרם שמנת כשרה לפסח וטעימה במיוחד!
ציון 4.39 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

2 תבניות חד פעמיות,בינוניות,מרובעות.
1 כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 6 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • מעט מלח
  • 3/4 כוס קורנפלור
  • 3/4 כוס קמח מצה
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 כוס אגוזי מלך טחונים (בערך 100 גרם)
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 2 שמנת חמוצה (גביעים של 200 מ"ל)

אופן ההכנה

  • מקציפים במיקסר עם מקצף את החלבונים,עם מעט מלח,לקצף יציב.
  • מעבירים לקערה אחרת.
  • בקערה של המיקסר שמים: חלמונים ומקציפים עם הסוכר שמוסיפים בהדרגה עד קבלת בלילה תפוחה.
  • מוסיפים לחלמונים:כפית תמצית וניל. מוסיפים תוך כדי הקצפה איטית את השמן.מוסיפים מים וממשיכים להקציף באיטיות.מוסיפים:אגוזים,קורנפלור,אבקת אפיה וקמח מצות,ומקציפים רק עד קבלת בלילה אחידה(יוצאת די נוזלית וזה בסדר).
  • מפסיקים פעולת מיקסר,ומקפלים בעדינות את קצף החלבונים לבלילה.
  • מחלקים את הבלילה לשתי התבניות,ואופים כל אחת,עד שקיסם יוצא יבש,בערך 25 דקות כל אחת.
  • מצננים היטב
  • מכינים קרם: מקציפים את שתי השמנת עם הפודינג וניל לקרם.
  • מורחים מחצית מהקרם על אחת השכבות,מכסים עם העוגה השניה,ומעליה מורחים את הקרם שנותר.
  • לקישוט מגרדים שוקולד מריר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.