Go Back
עוגת שוקולד לפסח

עוגת שוקולד לפסח

עוגת שוקולד עשירה וטעימה מתאימה במיוחד גם לפסח.
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: נורית ג.

המצרכים

להכנת הבצק:

  • 200 גרם חמאה (או מרגרינה)
  • 3/4 כוס סוכר
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 3 ביצים
  • 4 כפות קמח תופח (,או קמח רגיל. לפסח ניתן להמיר ב-4 כפות קמח תפוחי אדמה)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 קורט מלח
  • 1 קורט תמצית וניל

להכנת הקצפת:

  • 2 קופסה שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 4-5 כפות אינסטנט פודינג וניל

להכנת ציפוי הגנאש:

  • 1 קופסה שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  • נמיס שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל בפולסים קצרים. נוציא ונערבב היטב.
  • נוסיף אחת אחת את הביצים למסת השוקולד ונערבב טוב טוב בעזרת מטרפה.
  • נוסיף את הקמח כף אחר כף ונערבב שוב.
  • לצקת את העיסה לתבנית בגודל 26, ולאפות בתנור שחיממנו מראש ל- 180 מעלות במשך כעשרים דקות
  • להיזהר לא לייבש את העוגה, היא צריכה להיות רכה קלות במרכז. לצנן..

הכנת הקצפת:

  • נקציף 2 שמנת מתוקה במיקסר, נוסיף  את האינסטנט פודינג וניל כף אחר כף ונקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
  • יוצקים על העוגה הקרה ומיישרים.
  • נכניס את העוגה למקרר.

הכנת הגנאש:

  • נחמם את השמנת המתוקה
  • כשמתחילות להיווצר בועות נוריד מהאש ונוסיף את קוביות השוקולד ונערבב היטב היטב..
  • לצקת על העוגה לצפות ולקשט כרצונכם. בתיאבון!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.