Go Back
עוגת תפוזים רכה וגבוהה

עוגת תפוזים רכה וגבוהה

כשמזג האוויר קריר וסגרירי, ושבת ממש מעבר לפינה, אין זמן מתאים יותר לעוגה רכה ונימוחה כזו עם ריחות פרי הדר שימלאו את כל הבית, בואו נכין!
ציון 4.50 על ידי 20 דירוגים
באדיבות: אילנה לוי

ציוד

תבנית אפיה 24 אני אפיתי בסיר פלא

המצרכים

  • 6 ביצים גודל L
  • 1 ¼ כוס סוכר
  • 3 שקיות סוכר וניל (30 גרם סה"כ)
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס כוס מיץ תפוזים
  • גרידה מקליפת לימון אחת
  • מיץ מלימון אחד סחוט
  • 2 ½ כוס קמח
  • 1 ½ שקיות אבקת אפיה
  • כף תמצית וניל.

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל 165 מעלות
  • להקציף 6 חלבונים גודל לארג' או 7 ביצים קטנות. ( שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר), בהדרגה להוסיף כוס סוכר ו- 2 סוכר וניל לקצף יציב.
  • להקציף גם את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר ו-1 סוכר וניל לקצף בהיר. להנמיך את המיקסר ולהוסיף בזילוף דק ולאט 1 כוס שמן, 1 כוס מיץ תפוזים, גרידה מקליפת לימון, מיץ מלימון אחד סחוט, 2.5 כוסות קמח, 1.5 שקיות אבקת אפיה וכף תמצית וניל.
  • לאחד באופן ידני את שתי התערובות בתנועות עטיפה.
  • לשמן סיר פלא במחמאה/ מרגרינה ולפזר קמח.
  • לאפות ב- 165 מעלות כשעה. לא לפתוח את התנור. לאחר שעה לפתוח סדק ולחכות 5 דקות ורק אז להוציא את העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.