אופן הכנה בראוניז:
מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בגודל 20*30 בנייר אפייה.
ממיסים את השוקולדבפולסים במיקרוגל בקערה חסינת חום. טורפים לקבלת תערובת אחידה ומצננים כחמש דקות.
מניחים את הסוכר והביצים בקערת מיקסר המצויד בבלון הקצפה ומעבדים במהירות גבוהה כחמש דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה מאוד.
מוסיפים את המשחת הוניל ותערובת השוקולד והחמאה ומעבדים במהירות בינונית כדקה, עד שמתקבלת תערובת הומוגנית.
מוסיפים לתערובת שבקערת המיקסר את הקמח, אבקת הקקאו והמלח ומעבדים במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מערבבים את תערובת הבראוניז שוב עם לקקן על מנת לוודא שהתערובת אחידה לחלוטין.
משטחים את התערובת בתבנית, ואופים 15 דקות, עד שהבראוניז מעט יציב , תפוח וסדוק בשוליים אך רוטט מעט במרכז.
מוציאים את הבראוניז מהתנור ומעבירים מיד למקרר , לטובת התייצבות.
לאחר שהבראוניז היה במקרר מספר שעות, לחתוך באמצעות סכין חדה ריבועים, להניח במרכז של הכוס קינוח ?
מעל לפזר קרנאץ פקאן מצופה בשוקולד ( ניתן לקנות בחנות למוצרי אפיה)