Go Back
עוגת פרג

עוגת פרג בניחוח תפוז

עוגת פרג רכה ועסיסית בניחוח תפוזים במיוחד לפורים. הכנה קלה ומהירה ומתאימה להגשה גם בכל מועד אחר.
ציון 4.30 על ידי 17 דירוגים
זמן הכנה: 10 minutes
זמן בישול/אפייה: 50 minutes
סה״כ זמן: 1 hour
באדיבות: נירית קיקו

המצרכים

  • 6 ביצים
  • 1 ½ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 גרם חמאה (רכה, או מחמאה או 175 גרם שמן)
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • 2 כוסות קמח
  • 10 גרם אבקת אפיה
  • 1 כף גרידת תפוז
  • 1 כוס פרג (לא חובה לטחון)

אופן ההכנה

  • לערבב את המחמאה/חמאה עם החלמונים וכוס מהסוכר לתערובת קרמית.
  • להוסיף את תמצית הווניל, מיץ תפוזים וגרידת התפוז ולערבב.
  • להוסיף את הפרג, הקמח ואבקת האפייה ולערבב לתערובת אחידה.
  • בקערה נפרדת להקציף את החלבונים עם חצי כוס הסוכר שנותר לקצפת יציבה.
  • לקפל יחד את שתי התערובות, להעביר לתבנית אפיה (מס' 26) משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-50 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.