מאפה משובח שיציף את הבית בניחוחות משכרים. מושלם לשבת, אבל תכלס, מתאים לכל יום שבא משהו טעים ומתוק ליד הקפה
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
כמות 2יחידות
זמן הכנה: 30 minutesmins
זמן בישול/אפייה: 1 hourhr
סוג: מאפים
באדיבות: נירית קיקו
ציוד
מיקסר עם וו מטרפה
תבנית אפייה
המצרכים
לבצק:
3 ½כוסותקמח(כ-500 גרם)
1כףשמרים יבשים
1כוסחלב פושר
½כוססוכר
קורט מלח
2חלמונים
2שקיותסוכר וניל(20 גרם סה"כ)
100גרםחמאה רכה מאוד אך לא מומסת
למילוי:
150 גרםאבקת שקדים
100 גרםאבקת סוכר
2שקיותסוכר וניל(20 גרם סה"כ)
100גרםחמאה רכה
3ביצים
לסירופ סוכר:
1כוססוכר
1כוסמים
1כפיתתמצית וניל
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
מערבבים יחד קמח, סוכר, מלח, שמרים וסוכר וניל
מוסיפים חמאה, חלמונים, חלב, ומתחילים ללוש כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד אך מעט דביק
מניחים להתפחה כשעה, לשים שוב ושוב מתפיחים לחצי שעה
מורידים למשטח מקומח, מחלקים ל-2 חלקים, מכדררים ומניחים ל-10 דקות
אופן הכנת המילוי:
במיקסר עם וו המטרפה מערבלים את החמאה עם אבקת השקדים, אבקת הסוכר, סוכר הווניל וביצה אחת עד לקבלת תערובת אחידה. ממשיכים להוסיף את שאר הביצים בהדרגה עד יצירת תערובת אחידה
מרדדים כל כדור לעלה מלבני בעובי של חצי סנטימטר וחותכים רצועות משני הצדדים. מורחים במרכז כל עלה חצי מכמות המילוי ומפזרים דובדבנים (אפשר לוותר או להחליף בפצפוצי שוקולד), מקפלים את הרצועות מעל המילוי באופן כזה שכל רצועה מתקפלת לצד הנגדי באלכסון ומתפיחים להכפלה
מורחים כל מאפה בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה.בגמר האפייה מפזרים מעל סירופ סוכר
אופן הכנת סירופ הסוכר:
מביאים לרתיחה את כל המצרכים, מבשלים כ-5 דקות נוספות ומקררים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.