Go Back
+ servings
מאפה שמרים

מאפה שמרים במילוי קרם שקדים ודובדבנים

מאפה משובח שיציף את הבית בניחוחות משכרים. מושלם לשבת, אבל תכלס, מתאים לכל יום שבא משהו טעים ומתוק ליד הקפה
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
כמות 2 יחידות
זמן הכנה: 30 minutes
זמן בישול/אפייה: 1 hour
סוג: מאפים
באדיבות: נירית קיקו

ציוד

מיקסר עם וו מטרפה
תבנית אפייה

המצרכים

לבצק:

  • 3 ½ כוסות קמח (כ-500 גרם)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כוס חלב פושר
  • ½ כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 2 חלמונים
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם סה"כ)
  • 100 גרם חמאה רכה מאוד אך לא מומסת

למילוי:

  • 150 גרם אבקת שקדים
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם סה"כ)
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 3 ביצים

לסירופ סוכר:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

אופן הכנת הבצק:

  • מערבבים יחד קמח, סוכר, מלח, שמרים וסוכר וניל
  • מוסיפים חמאה, חלמונים, חלב, ומתחילים ללוש כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד אך מעט דביק
  • מניחים להתפחה כשעה, לשים שוב ושוב מתפיחים לחצי שעה
  • מורידים למשטח מקומח, מחלקים ל-2 חלקים, מכדררים ומניחים ל-10 דקות

אופן הכנת המילוי:

  • במיקסר עם וו המטרפה מערבלים את החמאה עם אבקת השקדים, אבקת הסוכר, סוכר הווניל וביצה אחת עד לקבלת תערובת אחידה. ממשיכים להוסיף את שאר הביצים בהדרגה עד יצירת תערובת אחידה
  • מרדדים כל כדור לעלה מלבני בעובי של חצי סנטימטר וחותכים רצועות משני הצדדים. מורחים במרכז כל עלה חצי מכמות המילוי ומפזרים דובדבנים (אפשר לוותר או להחליף בפצפוצי שוקולד), מקפלים את הרצועות מעל המילוי באופן כזה שכל רצועה מתקפלת לצד הנגדי באלכסון ומתפיחים להכפלה
  • מורחים כל מאפה בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה.
    בגמר האפייה מפזרים מעל סירופ סוכר

אופן הכנת סירופ הסוכר:

  • מביאים לרתיחה את כל המצרכים, מבשלים כ-5 דקות נוספות ומקררים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.