Go Back
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד אגוזי לוז עשירה

ואו איזה דבר! עוגת שוקולד הכי טעימה שיש, עם אגוזי לוז, קרם ועוד המון הפתעות. עוגת שוקולד כל כך טעימה שאי אפשר להפסיק לאכול אותה. תמהרו להכין לפני שמישהו אחר יגלה את המתכון המדהים.
ציון 4.28 על ידי 11 דירוגים
זמן הכנה: 20 minutes
זמן בישול/אפייה: 30 minutes
סה״כ זמן: 50 minutes
סוג: עוגות, עוגות שוקולד
באדיבות: רויטל זניש

המצרכים

  • 6 ביצים מופרדות בגודל L (בטמפרטורת החדר)
  • קורט מלח
  • ¾1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס אגוזי לוז טחונים גס
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות מים חמים
  • 1 שקית אבקת אפיה ( 10 גרם)
  • 3 כפות שוקולית
  • 2 כוסות קמח מנופה
  • לקרם :
  • 200 גרם חמאה
  • 1 סוכר וניל
  • 1 צנצנת 330 גרם ריבת חלב
  • לקישוט העוגה:
  • 1 כוס אגוזי לוז קלויים
  • כף מייפל
  • כף סירופ בטעם שוקולד

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה-
  • מערבבים את הדבש עם המים החמים.
  • מקציפים את החלבונים וקורט מלח לקצף יציב
  • מוסיפים בהדרגה את הסוכר,
  • מורידים את המהירות של המיקסר לדרגה הכי נמוכה ומוסיפים את החלמונים השמן והדבש.
  • בקערה נפרדת מערבבים את היבשים, הקמח, הקקאו, כוס אגוזי לוז טחונים גס ואבקת אפיה.
  • ובתנועות עטיפה מוסיפים את היבשים בהדרגה.
  • בתבנית משומנת מס' 28 ומרופדת בנייר אפיה מחלקת את הבלילה ל - 3 פעימות ואופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות 20 דקות כל תבנית בנפרד.
  • הרטבת העוגה-
  • כוס מים חמים 2 סוכר וניל
  • ולהוסיף 2 כפות קוניאק או ליקר.
  • להקציף את החמאה הרכה עם הסוכר וניל ובהדרגה להוסיף את ריבת החלב עד שנטמע בחמאה.
  • הרכבת העוגה-
  • מרטיבים חלק הראשון של העוגה, ומורחים עליה שליש מהקרם.
  • מניחים מעליה את החלק השני מרטיבים אותה ומורחים בשליש מהקרם
  • מניחים את החלק השלישי של העוגה מרטיבים ומורחים את הקרם שנותר מעל העוגה.
  • מפזרים כוס אגוזי לוז קלויים ושבורים לחצי.
  • מזלפים מעל העוגה מייפל ומייפל שוקולד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.