Go Back
עוגת קטיפה אדומה

עוגת קטיפה אדומה

מתכון לעוגת רד וולווט שכבות יפייפיה עם קרם שמנת גבינה במיוחד ליום האישה, שפשוט לא תוכלו לעמוד בפניה!
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
סוג: עוגות
באדיבות: נירית קיקו

ציוד

מיקסר
קערית קטנה
קיסמים
תבנית
כפית

המצרכים

  • 120 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 יחידות ביצים
  • כף קקאו
  • כוס ריוויון
  • 2 כוסות קמח
  • 1 קמצוץ מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית חומץ
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית צבע מאכל אדום כחצי כפית אם צריך תוסיפו עוד תראו לפי הצבע שמתקבל.

אופן ההכנה

אופן הכנת העוגה:

  • במיקסר מערבלים את החמאה עם הסוכר מוסיפים ביצה אחת מערבלים לתערובת אחידה ואז מוסיפים את הביצה השנייה, מוסיפים את הריוויון , תמצית וניל, מלח , אבקת אפיה, קקאו הקמח וממשיכים לערבל.
  • בקערית קטנה מערבבים את החומץ ואת הסודה לשתייה (זה תוסס) ומוסיפים למיקסר מוסיפים את צבע המאכל ומערבבים עד לאיחוד.
  • מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (תבנית קפיצית 26).בודקים עם קיסם שיוצא יבש.

קרם עוגת גבינה קרה

  • לוקחים 2 שמנת מתוקה וחצי פודינג וניל ומקציפים לקצפת יציבה
  • לוקחים גביע גבינה לבנה 5%
  • מוסיפים 1/2 כוס סוכר
  • מערבבים הכל יחד ולאחר מכן מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול

הרכבה:

  • לחתוך את העוגה לשני חצאים
  • למרוח חצי מתערובת הקרם על השכבה הראשונה
  • להניח את השכבה השניה של העוגה ולמרוח את יתרת הקרם .
  • מקשטים בשוקולד מגורר ומעבירים למקרר להתייצבות .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.