Go Back
עוגת תפוחים

עוגת תפוחים טארט קלילה וטעימה

שילוב מדוייק של קינמון, תפוחים טריים, ובצק פריך. מתכון מעולה לעוגת תפוחים קלילה, לא מתוקה מדי, והכי טעימה שיש!
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
זמן הכנה: 30 minutes
זמן בישול/אפייה: 30 minutes
סה״כ זמן: 1 hour
באדיבות: רויטל זניש

ציוד

תבנית בקוטר 24

המצרכים

לבצק:

  • 340 גרם קמח (2 כוסות וחצי)
  • 200 גרם חמאה/ מחמאה/נטורינה קרה
  • 100 גרם אבקת סוכר (3 כפות גדושות)
  • 1 ביצה

למלית התפוחים:

  • 8 תפוחים (מזן גרנד סמית)
  • 70 גרם סוכר חום
  • 1 כף קינמון
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 70 גרם אגוזי מלך קצוצים גס (חצי כוס )

אופן ההכנה

הכנת בצק פריך:

  • שמים במעבד מזון קמח, חמאה חתוכה לקוביות ואבקת סוכר ומעבדים לפירורים גסים.
  • מוסיפים ביצה ומעבדים עוד כחצי דקה עד שמקבלים גוש בצק.
  • מחלקים את הבצק ל - 2/3 ו 1/3.
  • עובדים עם 2 ניירות אפייה מקמחים קלות
  • את נייר האפייה, מרדדים 2/3 לעלה בקוטר גדול מהתבנית ונעזרים בנייר האפיה
  • כדי להפוך את הבצק על התבנית .
  • מהדקים היטב את הבצק לבסיס ולדפנות וחותכים את שאריות הבצק מעל הדפנות.
  • דוקרים את בסיס הבצק עם מזלג ושמים במקפיא חצי שעה.
  • את 1/3 הבצק הנותר עוטפים בניילון נצמד
  • ושומרים במקרר.
  • מחממים תנור לחום 180 מעלות ואופים
  • את הבצק ל 15 דקות אפייה חלקית
  • עם נייר אפיה ומעל מפזרת שעועית או חומוס לא מבושל. ( אפיייה עיורת)
  • מוציאים מהתנור

הכנת המלית:

  • קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לקוביות.
  • מוסיפים מיץ מחצי לימון, את הקינמון,
  • סוכר, סוכר וניל, קורנפלור מערבבים הכל בקערה.
  • מעבירים את המלית התפוחים על הטארט מפזרים מעל אגוזי מלך קצוצים
  • בעזרת מגרדת גסה מגררים את ה 1/3 הבצק ששמרנו במקרר לפירורים גסים
  • מעל התפוחים מפזרים מעל כף סוכר חום
  • אופים את הטארט עוד כ - 30 דקות עד שהפירורים מזהיבים ומוכנים.
  • העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר
  • ניתן להגיש עם כדור גלידה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.