Go Back
עוגת שוקולד חמה

עוגת שוקולד חמה הכי קלה

עוגת שוקולד חמה הכי קלה שהכנתם והכי מושחתת שיש! מלאה בקרם שוקולד נוטלה עשיר ומלאה בטעמי ילדות.
ציון 4.46 על ידי 24 דירוגים
זמן הכנה: 15 minutes
זמן בישול/אפייה: 30 minutes
באדיבות: נירית קיקו

ציוד

1 1 מטרפה ידנית
1 תבנית תנור

המצרכים

מצרכים לבסיס העוגה

  • 6 יחידות ביצים
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קקאו
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

מצרכים לקרם:

  • 1 קרטון שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 4 כפות נוטלה (גדושות)

אופן ההכנה

הכנת בסיס העוגה

  • בקערה מערבבים ביצים, סוכר, סוכר וניל ושמן עם מטרפה ידנית, מוסיפים את הקקאו הקמח ואבקת האפיה ומערבבים שוב לתערובת אחידה.
  • אופים כ-חצי שעה בתנור שחומם מראש 180 מעלות.

הכנת קרם השוקולד

  • בסיר קטן ממיסים על אש קטנה את השמנת המתוקה + השוקולד המריר לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את ממרח השוקולד ומבשלים עוד מעט לקבלת קרם שוקולד מבריק.

סיום והגשה

  • כשהעוגה פושרת חותכים לריבועים ויוצקים את הקרם ומכניסים למקרר.
  • מוציאים פרוסת עוגה מחממים כ-10 שניות במיקרו מוסיפים בצד הר של קצפת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.