Go Back
עוגת קרפ

מתכון עוגת קרפ קלה ללא אפייה

המתכון המנצח של עוגת קרפ קלה ללא אפייה! שכבות של קרפ מדהים בשילוב מילוי מתוק וטעים במיוחד.
ציון 4.29 על ידי 7 דירוגים
זמן הכנה: 15 minutes
באדיבות: נירית קיקו

ציוד

מחבת
כוס: חד פעמית קרה
נייר אפיה
קערה קטנה

המצרכים

  • 3 ביצים
  • 2 1/2 כוסות חלב
  • 1/4 כוס סוכר 
  • 1/4 כוס שמן
  • 3/4 כוס קמח
  • 1 קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קרם פצפוצי רושה (גדושות)
  • 2 יחידות שמנת מתוקה
  • 1 יחידה פודינג וניל

אופן ההכנה

הכנת הקרפ:

  • לוקחים 3 ביצים, 1 ו-1/2 כוסות חלב, 1/4 כוס שמן, 1/4 כוס סוכר, קורט מלח, 3/4 כוס קמחו- 1 כפית תמצית וניל. טורפים את כל החומרים יחד לתערובת חלקה ונוזלית ומכניסים למקרר לשעה.
  • מוציאים את התערובת מהמקרר משמנים מחבת שטוחה כמה שאפשר ומורחים בעזרת נייר מעט חמאה או שמן. מוזגים בעזרת מצקת מהתערובת על המחבת (שייצא קרפ לא דק מדי) ולטגן משני הצדדים.
  • ככה ממשיכים עד שהתערובת מסתיימת.

הכנת המילוי:

  • לוקחים קרם פצפוצי רושה, 2 מיכלי שמנת מתוקה, כוס חלב 1 פודינג וניל ומקציפים לקצפת יציבה.
  • בקערה קטנה שמים 2 כפות גדושות של קרם פצפוצי רושה וכרבע מהקצפת וטורפים יחד לתערובת אחידה וקצת אוורירית (השוואת מרקמים) ואז מקפלים את התערובת לקצפת בתנועות קיפול.

הרכבת העוגה:

  • מניחים על צלחת הגשה גדולה קרפ ומורחים שכבה יפה של קרם וממשיכים להניח את יתרת הקרפים עם הקרם.
  • לבסוף, מכניסים למקרר להתייצבות לפחות שעתיים, והעוגה מוכנה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.