Go Back

עוגיות גרוזיניות במילוי ותיבול מיוחד

כשנתקלים במתכון, כנראה נכנסת מסקרנות רבה - עוגיות גרוזניות, עם תיבול? אז זהו, שאלו עוגיות מופלאות, טעימות ופשוט מדהימות שחובה חובה להכין אותן!
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
זמן הכנה: 30 minutes
זמן בישול/אפייה: 25 minutes
סה״כ זמן: 55 minutes
סוג: עוגיות
באדיבות: נירית קיקו

ציוד

כוס מדידה 240 גרם

המצרכים

  • החומרים לבצק:
  • 200 גרם מחמאה רכה
  • כוס מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 שקית 10 גרם סוכר וניל
  • 1 שקית 10 גרם אבקת אפיה
  • 1 ביצה
  • 4 כוסות קמח
  • החומרים למילוי :
  • 2 כוסות אגוזים קצוצים
  • 1 כוס צימוקים
  • ½ כוס קוקוס
  • כוס סוכר
  • 1 שקית 10 גרם סוכר וניל
  • כפית קינמון
  • 1/2 כפית ציפורן טחון

אופן ההכנה

  • לבצק:
  • מעבדים את כל החומרים יחד לבצק רך, מורידים למשטח עבודה מקומח מעט מחלקים לשניים ויוצרים 2 כדורים ומכניסים לשעה למקרר.
  • למילוי:
  • מערבבים את כל החומרים יחד ומניחים בצד.
  • מוציאים כדור בצק אחד מהמקרר למשטח מקומח ומרדדים לעלה דק מורחים על הבצק המרודד מעט שמן ומפזרים מעל מחצית מתערובת המילוי, מגלגלים לרולדה ופורסים באלכסון מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה על הצד (כמו שושנים שרואים את המילוי כלפי מעלה) מסדרים במרווחים בין העוגיות.
  • עם הידיים פותחים מעט את שכבות הבצק בכל עוגיה ומהדקים את הקצוות בעזרת האצבעות לקבלת צורה של עלה , חוזרים על אותן הפעולות עם הבצק השני ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה.
  • מקררים ומקשטים עם אבקת סוכר .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.