Go Back
גביניות שמרים ודובדבנים

גביניות שמרים במלית דובדבן

גביניות שמרים במלית מפתיעה של דובדבן, הקינוח שהכי מתאים לארוחת הבוקר עם קפה או תה! נראה מסובך, אבל פשוט להכנה, יחשבו שקניתם את הגביניות במאפיה! מתאים גם כפתיח לארוחה חלבית!
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: נירית קיקו

המצרכים

הבצק:

  • 1/2 קילו קמח
  • כף שמרים יבשים
  • 1 כוס חלב פושר
  • 1/2 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 2 חלמונים
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 100 גרם חמאה (רכה מאוד אך לא מומסת)

מילוי הגבינה:

  • 1 חבילת גבינת כנען (500 גרם)
  • 1 ביצה
  • 2 סוכר וניל
  • 3 כפות סוכר לבן
  • 2 כפות פודינג וניל

מלית דובדבן: מלית קנויה

    אופן ההכנה

    • מערבבים יחד קמח סוכר מלח שמרים וסוכר וניל
    • מוסיפים חמאה חלמונים חלב ומתחילים ללוש לבצק אחיד אך מעט דביק
    • לשים כעשר דקות
    • מניחים להתפחה כשעה , לשים שוב ושוב מתפיחים חצי שעה
    • מורידים למשטח מקומח מחלקים ל-4 מכדררים ומניחים למנוחה של 10 דקות
    • כל כדור מרדדים לעלה דק מחלקים ל-4 משולשים וכל משולש חורצים 4 פסים

    מילוי הגבינה:

    • מערבבים הכל יחד ומניחים במקרר

    סיום הכנת הגבינית:

    • לאחר שהמלית התקררה, ממלאים בכף נדיבה מילוי גבינה בחלק הרחב של המשולש ומעל מזלפים את מלית הדובדבנים
    • מקפלים את החלק המחודד של המשולש מעל, מתפיחים להכפלה ולאחר מכן מורחים בביצה טרופה
    • אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד הזהבה
    נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.