צלי כתף מיוחד במינו! מתכון מטריףלצלי בקר ייחודי, עם טעמים מושלמים ומדוייקים של נגיעות חרדל, בשר רך וסופר איכותי עם רמה גבוהה וטעימה של מרינדה מיוחדת במינה.
ציון 4.25 על ידי 16 דירוגים
כמות 15חתיכות צלי
זמן הכנה: 15 minutesmins
זמן בישול/אפייה: 3 hourshrs
באדיבות: איטל איטלי
ציוד
תבנית פיירקס גדולה 27X18 ונייר אפייה
המצרכים
צלי כתף פרוס אצל קצב 1 ס"מ עובי(עובי הצלי מעיד על העסיסיות)
קורטמלח פלפל שחור גרוס
שמן זית(בהתאם לכמות הצלי.)
מרינדה:
2כפות חרדל דיז'ון חלק
מיץ מלימון אחד סחוט או תפוז
2כפות דבש
2כפות סילאן
1כף רכז רימונים
קורטמלח
קורט ראס אל חנות
כף פפריקה אדומה
לציפוי:
כף חרדל דיז'ון גרגרים ופלפל שחור גרוס לפיזור
אופן ההכנה
לאחר שביקשנו מהקצב שיפרוס לנו את הצלי כתף נפשיר אותו נשמן אותו בשמן זית מלח ופלפל ונצרוב במחבת כל צד דקה
ונוציא לתבנית
לבנתיים נכין את המרינדה ונקרר את הפרוסות בשר ניקח את הצלי וכל חתיכה נטבול במרינדה ונעמיד ישר בתבנית עם נייר אפייה לאחר שסיימנו לטבול את כל הפרוסות נמרח כף חרדל דיז'ון גרגרים ופלפל שחור גרוס
נעטוף היטב ונכניס ללילה למקרר
יום למחרת נוציא נכניס לתנור חם ל3-3.5 שעות 170 מעלות עד שהבשר רך
10 דק לפני שהשלוש שעות עוברים, ניתן עוד 15 דק טורבו ללא נייר כסף מעל
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.