Go Back
+ servings
צלי בקר

מתכון צלי כתף בתנור

צלי כתף מיוחד במינו! מתכון מטריףלצלי בקר ייחודי, עם טעמים מושלמים ומדוייקים של נגיעות חרדל, בשר רך וסופר איכותי עם רמה גבוהה וטעימה של מרינדה מיוחדת במינה.
ציון 4.25 על ידי 16 דירוגים
כמות 15 חתיכות צלי
זמן הכנה: 15 minutes
זמן בישול/אפייה: 3 hours
באדיבות: איטל איטלי

ציוד

תבנית פיירקס גדולה 27X18 ונייר אפייה

המצרכים

  • צלי כתף פרוס אצל קצב 1 ס"מ עובי (עובי הצלי מעיד על העסיסיות)
  • קורט מלח פלפל שחור גרוס
  • שמן זית (בהתאם לכמות הצלי.)

מרינדה:

  • 2 כפות חרדל דיז'ון חלק
  • מיץ מלימון אחד סחוט או תפוז
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף רכז רימונים
  • קורט מלח
  • קורט ראס אל חנות
  • כף פפריקה אדומה

לציפוי:

  • כף חרדל דיז'ון גרגרים ופלפל שחור גרוס לפיזור

אופן ההכנה

  • לאחר שביקשנו מהקצב שיפרוס לנו את הצלי כתף נפשיר אותו נשמן אותו בשמן זית מלח ופלפל ונצרוב במחבת כל צד דקה
  • ונוציא לתבנית
  • לבנתיים נכין את המרינדה ונקרר את הפרוסות בשר ניקח את הצלי וכל חתיכה נטבול במרינדה ונעמיד ישר בתבנית עם נייר אפייה לאחר שסיימנו לטבול את כל הפרוסות נמרח כף חרדל דיז'ון גרגרים ופלפל שחור גרוס
  • נעטוף היטב ונכניס ללילה למקרר
  • יום למחרת נוציא נכניס לתנור חם ל3-3.5 שעות 170 מעלות עד שהבשר רך
  • 10 דק לפני שהשלוש שעות עוברים, ניתן עוד 15 דק טורבו ללא נייר כסף מעל
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.