Go Back
עוגת שוקולד וגבינה

עוגת גבינה ושוקולד ספירלה מרשימה

מהירה להכנה וקלה ממה שנראית! עוגת גבינה ושוקולד מושלמת בטעם ועוד יותר במראה. הכי מרשימה לכל אירוח או אירוע!
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
סוג: עוגות שוקולד, עוגת גבינה, קינוחים
באדיבות: נירית קיקו

המצרכים

לתחתית:

  • 100 גרם חמאה ממוסת

לתערובת הגבינה :

  • קילו גבינה לבנה 9%
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 6 ביצים
  • 2 כפות פודינג וניל

לתערובת שוקולד לבן:

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1/3 שמנת מתוקה (200 מ"ל)

לתערובת שוקולד מריר:

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1/3 שמנת מתוקה 200 מ"ל (אם צריך יותר להוסיף אם לא את יתרת שמנת המתוקה להוסיף לבלילת הגבינה)

אופן ההכנה

  • לערבב יחד את הפתיבר עם החמאה לתערובת כמו חול רטוב ולרפד את התבנית להדק עם כף ולהכניס למקפיא עד הכנת בלילת הגבינה.
  • לערבב את הגבינה עם הסוכר והסוכר וניל עד שהסוכר נמס ואז להוסיף את הביצים בהדרגה ולערבב, להוסיף גם את הפודינג וניל ולערבב לתערובת אחידה.
  • להמיס את השוקולד הלבן עם השמנת המתוקה במקרוגל לערבב עד להמסה ולהוסיף מחצית מתערובת הגבינה ולערבב .
  • להמיס במקרוגל את השוקולד והשמנת המתוקה, לערבב ולהוסיף את יתרת תערובת הגבינה.
  • מוציאים את התבנית מהמקפיא ומוזגים פעם מהתערובת הלבנה ואח"כ מהתערובת החומה כל הזמן במרכז העוגה בעדינות וכך נוצרת הספירלה.
  • לאפות בחום של 160 מעלות כשעה כשמתחת יש תבנית עם מים חמים שיהיו אדים .
  • העוגה מוכנה כשהיא מזהיבה מעט ויציבה בשוליים והמרכז עדיין רוטט.
  • משאירים את העוגה בתנור כבוי לעוד כשעה להתייצבות ומעבירים למקרר.

הערות וטיפים

ניתן להשתמש בכדי מדידה זה יותר קל ונח אךכמובן שאפשר להשתמש בקערות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.