Go Back
פלפלים חריפים

פלפל ממולא בשר עטוף בלחם

רוצים להכין פלפל חריף בסגנון מיוחד? המתכון הופך כל ארוחה לחוויה של ממש! פלפל חריף עם מילוי בשר עטוף בלחם - ארוחה שלימה במאכל אחד!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: אדווה סננס

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 5 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס שמן
  • 3 כוסות מים פושרים של חד"פ קר
  • 2 ביצים
  • 1 כף מלח גדושה

הבשר ותיבולו:

  • ½ קילוגרם בשר טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1 כף רסק עגבניות

אופן ההכנה

הבצק:

  • מכניסים לתוך קערה קילו קמח , מוסיפים שתי כמות שמרים יבשים את הסוכר ומערבבים.
  • מוסיפים שתי ביצים ואת המים החמים ומתחילים ללוש לאחר שתי דקות לישה מוסיפים בהדרגה 3/4 כוס שמן וממשיכים ללוש כ- 10 דקות .
  • לאחר 10 דקות מוסיפים כף גדושה של מלח. לשים 2 דקות עוטפים בשמן ומניחים להתפחה של שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • לאחר שעה לשים את הבצק מוציאים ממנו את באוויר ומדליקים תנור ל - 180 מעלות חום

הכנת הבשר :

  • מטגננת חצי קילו בשר טחון עם בצל גדול 3 שיני שום. מתבלים את הבשר בהתאם להוראות, מטגנת טיגון קצר עד שהבשר משנה צבע וסופג נוזלים ואז מניחים בצד לקירור

הכנת הפלפלים:

  • לוקחת את הפילפלים החריפים (ישרים בינוניים), שוטפת מייבשת חותכת לאורך וממלאה בבשר

מעטפת הבצק:

  • לאחר שהבצק תפח מחלקת לחתיכות, מרדדת עם מערוך למלבן ארוך ומלפפת על הפלפל וסוגרת. שמה בתבנית להכפלת הנפח. לאחר מכן מורחת ביצה, מפזרת שומשום ומלח גס ומכניסה לתנור לכ-20 דק' בערך.. תלוי בעוצמת התנור של כל אחת. 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.