Go Back
אוזני המן מתכון לפי שלבים

מתכון אוזני המן עם שלבי הכנה

מתכון אוזני המן מושלם עם תמונות של שלבי ההכנה, לאפיה קלה ופשוטה. תוכלו לבחור כל מילוי שאתם אוהבים, שוקולד, פרג או כל מילוי אחר לפי הטעם שלכם ושל הילדים. הכי טעימים לפורים!
ציון 4.43 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: סוניה לוי

המצרכים

  • 1 קילוגרם קמח
  • 2 ביצים
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 300 גרם חמאה רכה
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)

אופציות לשדרוג הבצק:

  • ¼ כוס פרג (לפזר וללוש )

או

  • 2 כפות ממרח פרג (להוסיף לבצק וללוש )

מילוי פרג:

  • ½ כוס חלב
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כוס אגוזים טחונים
  • 1 ½ כוס פרג
  • 20 גרם חמאה (מומסת)
  • 1 חלבון ביצה

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל המצרכים בקערת מיקסר || K, ערבוב נמוך במשך 3 דקות
  • מוציאים את הבצק ומעבדים עם הידיים על משטח מקומח
  • לניילן את הבצק בניילון נצמד להכניס למקרר 1/2 שעה (לא חובה)
  • לחמם את התנור ל- 200 מעלות טורבו
  • להוציא את הבצק מהמקרר ולקמח שוב, לשטח ולרדד בעובי חצי ס"מ.
  • לקרוץ עיגולים ובאמצע כל עיגול להכניס את המילוי שאוהבים סוגרים למשולש ומשאירים פתח קטנטן
  • מניחים את אוזני המן בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור למשך 7-10 דקות
  • מוציאים את אוזני המן לקירור מוחלט ואז בוזקים אבקת סוכר מעל

מילוי פרג:

  • לערבב את כל המרכיבים יחד ולמלא את אוזני המן
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.