Go Back
עוגת תפוזים

עוגת תפוזים רכה (סרטון הכנה)

עוגה רכה רכה רכה שבאה מעולה עם כוס השתייה החמה, במיוחד בימים הקרירים שעוברים עלינו!
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: אסנת ששון

ציוד

קערה גדולה
מיקסר קערה ומקציף
תבנית בבקה (קוגלהוף) – קוטר 22 ס''מ

המצרכים

  • 6 ביצים (להפריד)
  • 1 ½ כוס סוכר
  • 1 ½ כוסות מיץ תפוזים
  • ¾ כוס שמן
  • 1 ½ כוסות קמח
  • 1 כוס שקדים מולבנים טחונים
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 כף גרידת תפוזים (תפוז אחד יספיק)
  • אבקת סוכר או אבקת קוקוס (לקישוט, לא חובה)

אופן ההכנה

  • מפרידים בין החלבון (הלבן) לחלמון (הצהוב) מ-6 הביצים
  • בקערת מיקסר, מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד שמגיעים לקצף יציב
  • בקערה השנייה מערבבים את מיץ התפוזים, השמן והחלמונים עד שהתערובת אחידה
  • מעבירים את תוכן הקערה השנייה לקערה עם הקצף ומערבבים
  • מוסיפים לקערה את הקמח, הקוקוס, אבקת האפייה גרידת התפוז והשקדים ומערבבים עד שהתערובת אחידה
  • ‏מעבירים את התערובת לתבנית
  • אופים ב170 מעלות למשך כ- 70 דקות.
  • אחרי שהעוגה מצטננת מעט אפשר לבזוק אבקת סוכר או קוקוס מלמעלה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.