Go Back
עוגת קרמבו פרווה

עוגת קרמבו לשבת בקלי קלות

העוגה הכי שווה, במיוחד בחורף. רכה ,נימוחה ומפנקת, והכי הכי חשוב קלה להכנה.
ציון 4.42 על ידי 63 דירוגים
באדיבות: סיון אוחיון אברג'יל

ציוד

תבנית 26 / מרובעת בינונית

המצרכים

  • 5 ביצים (להפריד)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף קמח תופח
  • ½3 כפות קקאו

לקצפת:

  • 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל צרפתי (80 גרם)
  • ½ כוס חלב
  • 2-3 כפות סוכר

לציפוי:

  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם - או 1/2 מריר 1/2 חלבי)
  • ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
  • 1 כפית שמן (אופציונלי, להברקה)

אופן ההכנה

  • להקציף את החלבונים במהירות גבוהה.
  • להוסיף סוכר בהדרגה ולהקציף עד לקצף יציב וקשה.
  • כשהקצף קשה להוריד מהירות ולהוסיף את החלמונים, קמח תופח וקקאו.
  • להוציא מקערת המיקסר ולהמשיך לערבב ביד בתנועות קיפול עוד טיפה עד להתאחדות כל החומרים.
  • לשפוך לתבנית ולאפות בתנור 30 דק על 180 מעלות בטורבו.
  • להוציא את העוגה ולצנן היטב.

הכנת הקצפת:

  • בינתיים כשהעוגה בתנור נקציף יחד שמנת מתוקה, פודינג וניל צרפתי, חלב וסוכר עד לקצף יציב.
  • למרוח על העוגה, ולהכניס למקפיא ל-10 דקות.

הכנת הציפוי:

  • להמיס במיקרו בפולסים קצרים את השוקולד עם השמנת מתוקה, להברקה נוסיף את השמן.
  • לערבב היטב לצנן מעט ולשפוך מעל הקצפת.
  • להטות את התבנית מצד לצד כך הציפוי יהיה חלק ואחיד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.