Go Back
קרקרים בריאים

קרקרים בריאים עם שיבולת שועל

קרקרים בריאים בשילוב טעמים עם שיבולת שועל, שומשום, והמון גרעינים. נשנוש משגע שאי אפשר לא להתמכר אליו!
ציון 4.47 על ידי 32 דירוגים
באדיבות: אוה לוי

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • ¾ כוס קמח
  • 1 כוס קוואקר (שיבולת שועל)
  • ½ כוס שומשום (אפשר לשים 1/4 קצח ו-1/4 שומשום)
  • ½ כוס גרעיני חמניה
  • ½ כוס גרעיני דלעת
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ ליטר מים מהברז (2 כוסות מים)

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל המרכיבים ביחד עד שמתקבלת בלילה נוזלית, וזה בסדר.
  • מחממים תנור ח-160 מעלות מראש.
  • לוקחים 2 תבניות של התנור ומניחים נייר אפיה ושופכים את הבלילה ל-2 התבניות באחידות, יוצאת שכבה דקה
  • אופים בערך 20 דקות ואז לוקחים גלגלת של פיצה או סכין ומסמנים ריבועים קטנים או משולשים מה שבא לכם. לאחר מכן ממשיכים לאפות עד לקבלת צבע חום, בערך 50 דקות.
  • להוציא מהתנור לעבור על החיתוכים לתת להתקרר רבע שעה. לאחר מכן להכניס לתנור שוב ל-5 דקות כך הם נשארים קראנצ'יים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.