להכנת תערובת הגבינה - מערבבים 2 סוגי הגבינות יחד עם חמאה מומסת ,סוכר,תמצית וניל וביצים.
מעבירים כוס מהבלילה לקערה נוספת ומערבבים עם קורנפלור עד שמתקבלת בלילה חלקה ומחזירים לקערה עם הגבינות ומערבבים יחד, מניחים בצד
להכנת שכבת הבראוניז שוקולד - מחממים תנור ל-170 מעלות מראש.
נמיס יחד את השוקולד והחמאה בסיר בינוני, לתערובת אחידה.
מסירים מהאש ואז מוסיפים סוכר ומערבבים היטב. טורפים פנימה עם מטרפה ידנית את הביצים, אחת אחת.
מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים לתערובת אחידה, מוסיפים פנימה את האגוזים ומערבבים לפיזור בתערובת.
להרכבה - מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפיה ושופכים כמעט את כל בלילת השוקולד ושומרים קצת בצד (בערך ¾ כוס).
יוצקים בזהירות את תערובת הגבינה מעל שכבת השוקולד. מעל הגבינה בעזרת כפית מפזרים מתערובת השוקולד ששמנו בצד ערימות קטנות של התערובת "ומקשקשים" מעט.
אופים כ-45 דקות, ואז מצננים היטב ומעבירים לשעתיים למקרר (להקל על חיתוך לריבועים).
שולפים בעזרת נייר האפייה את הבראוניז , חותכים לריבועים לא גדולים.