להכנת רוטב הפיצה - מערבבים את רוטב העגבניות יחד עם בזיליקום , קצת מלח קצת סוכר וקצת אורגנו.
כששמים רוטב הפיצה צריך להשאיר מרווח של 1 סמ מהגבול של הפיצה ולא לכסות כל הבצק עם הרוטב.
להכנת הבצק - לשים בקערה את הקמח, המלח, השמרים הטריים וממיסים במים הפושרים ולתת להם 5 דקות שיתחיל האפקט שלהם לעבוד.
לאחר מכן מתחילים לערבב ביחד את הקמח, המלח, השמן ואז מוסיפים לאט לאט המים תוך כדי לישה עד שמתקבל כדור חלק עגול. אם חסר מים אז להוסיף.
מחלקים ל-3 כדורים. לאחר מכן שמים קמח בצלחת גדולה ושמים הכדורים אחד ליד השני עם קצת מרחק ומכסים בניילון נצמד ולשים במקרר עד ליום למחרת .
חשוב מאוד לשים להתפחה של לפחות 24 שעות! שש שעות לפני שמתוכנן לאכול את הפיצה להוציא מהמקרר ולתת לו להמשיך לתפוח בטמפרטורה של החדר .
לאחר התפחה, על גבי משטח מקמחים ומרדדים ביד ואז מעבירים למגש שבו רוצים להכין את הפיצה ומרדדים את הבצק עד שמקבל את הצורה המלאה של המגש.
בינתיים את התנור מחממים מראש בחום הכי גבוה על תכנית קו עליון תחתון בלי מאורר, ומשאירים את הדלת פתוחה.
על גבי הגז עם אש בינונית שמים את המגש של הפיצה. לשים לב לא לעבד איטי מדי שלא ישאף מלמטה הבצק.
מיידית לשים רוטב הפיצה ולשמור מרחק של 1 ס"מ מהגבולות, ואז מוסיפים את המוצרלה ואת התוספות שהכנו.
לפזר קצת מלח ולאחר שראינו שמתחיל להתנפח ומתחיל למטה להתבשל (שזה עניין של כמה דקות) מעבירים ישר לתנור מבלי לסגור את הדלת באופן מלא.
לאחר כמה דקות זה מתחיל להתבשל מלמעלה ומזהיב להוציא.